ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Το θέμα δεν είναι τι θα πεί ο λαός σε ένα δημοψήφισμα, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ



Aλέκος Φάμπουράρης, ομιλία στου Γύζη, 6.5.15 :

«…..αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως τα σχεδιάζει η κυβέρνηση, δεν θα διστάσει να καταφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία με δημοψήφισμα. Διότι οι πολίτες έχουν αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα να αποφασίζουν οι ίδιοι για το μέλλον τους»

Και ποιο θα είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος ; Το αν τα « Χ ή Ψ μέτρα» που αιτείται η Τρόϊκα  είναι αποδεκτά από τους πολίτες; Και εάν είναι αποδεκτά (από τους πολίτες), ποια θα είναι η θέση του  οργανωμένου, πολιτικού ΣΥΡΙΖΑ; Θα διεκπεραιώσει ως κυβέρνηση τη βούληση Τρόϊκα- Πολιτών ή θα παραιτηθεί και θα αφήσει σε άλλον τη διεκπεραίωση; Θα πάει αντίθετα στο ρεύμα ή θα ακολουθήσει το ρεύμα – αποθέτοντας  την ευθύνη στον λαό;

Και εάν ο λαός πει όχι στα αιτούμενα μέτρα, τι θα κάνει ο  ΣΥΡΙΖΑ; Θα προβάλλει τη λαϊκή άρνηση στη Τρόϊκα ως δικαιολογία για τη δική του στάση; Και όταν η Τρόϊκα του πει «στα απαυτά μας η λαϊκή άρνηση»,  τι θα κάνει τότε ο ΣΥΡΙΖΑ; Θα έλθει σε ρήξη ή θα προκαλέσει νεώτερο δημοψήφισμα;  

Και εν πάση περιπτώσει, ανεξάρτητα από το τι λέει ο λαός ή τι θα πει υπο το κράτος διλημμάτων και πολιτικών εκβιασμών: Ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τα προτεινόμενα από την Τρόϊκα; Πόσο αυτή η θέση αντιστοιχεί στις προεκλογικές υποσχέσεις;

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗ

 «Η κυβέρνηση θα δώσει τη μάχη για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, ικανή να οδηγήσει σε μια πραγματικά ...αναπτυξιακή πολιτική. Αν όμως, τα πράγματα δεν προχωρήσουν όπως τα σχεδιάζουμε, δεν θα διστάσουμε να καταφύγουμε στη λαϊκή ετυμηγορία με δημοψήφισμα».


Τα παραπάνω ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Αλέκος Φλαμπουράρης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός, προσκεκλημένος των οργανώσεων μελών Γκύζη, Εξαρχείων, Νεάπολης στην πλατεία Αργεντινής στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο στις πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησης, στις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης, αλλά και στην ανάγκη προσφυγής σε δημοψήφισμα αν τα πράγματα δεν προχωρήσουν όπως τα έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση. Αν δηλαδή, δεν οδηγηθούμε σε μια συμφωνία που να διασφαλίζει την εφαρμογή αναπτυξιακής πολιτικής και δεν θα επιτείνει την ύφεση.

Είμαστε υπερήφανοι για το έργο της κυβέρνησης, είπε ο υπουργός Επικρατείας, αναφερόμενος στο έργο των πρώτων 100 ημερών της κυβέρνησης και πρόσθεσε: «Έχουμε κάνει πράγματα που οδηγούν σε αισθητή βελτίωση της καθημερινότητας για πολλά κοινωνικά στρώματα».

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης αναφέρθηκε ειδικότερα στο νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που, όπως είπε, θα διασφαλίσει τροφή, στέγη και ηλεκτρικό ρεύμα σε δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας. Υπογράμμισε, ταυτόχρονα, ότι διασφαλίζεται πλέον η απρόσκοπτη πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανασφάλιστους, ενώ επισήμανε ότι με τις ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν πρόσφατα από τη Βουλή θα ανακουφιστούν πολλοί πολίτες που χρωστούν σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.

Κυβέρνηση τετραετίας

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης επεφύλασσε ειδική αναφορά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την κατάργηση της διαθεσιμότητας και την επιστροφή 4.000 υπαλλήλων στην εργασία τους, αλλά και στο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ. Ανοίγουμε τη νέα ΕΡΤ σβήνοντας μια μαύρη σελίδα για τη δημοκρατία και τον πολιτισμό στη χώρα μας, είπε ακόμα ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε: παρά τις μεγάλες δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, έχουμε κάνει σημαντικά πράγματα και όλα αυτά μας γεμίζουν χαρά. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε κυβέρνηση τετραετίας και όχι κυβέρνηση 100 ημερών. Αυτός είναι ο χρονικός ορίζοντας του κυβερνητικού μας προγράμματος. Συνεχίζουμε απτόητοι και είμαστε αποφασισμένοι να το εφαρμόσουμε στο ακέραιο.

Δημοψήφισμα αν…

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δίνει έμφαση στην επανεκκίνηση της οικονομίας και στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Στην κατεύθυνση αυτή, όπως τόνισε, δίνουμε έναν σκληρό αγώνα για να οδηγηθούμε σε αμοιβαία επωφελή συμφωνία που θα μας επιτρέπει να εφαρμόσουμε μια πραγματικά αναπτυξιακή πολιτική, αντί για την υφεσιακή πολιτική των μνημονίων της σκληρής λιτότητας.

Τόνισε, όμως, στο σημείο αυτό πως αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως τα σχεδιάζει η κυβέρνηση, δεν θα διστάσει να καταφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία με δημοψήφισμα. Διότι οι πολίτες έχουν αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα να αποφασίζουν οι ίδιοι για το μέλλον τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου