ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Χ. Καφαντάρη: Nα μην ρημάξει το ΜΠΛΟΚ 15


 Υποχρέωση της Πολιτείας και της νέας κυβέρνησης αποτελεί η αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης και η αντιναζιστική-αντιφασιστική θωράκιση της νέας γενιάς. Ένα πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση είναι και η ανακήρυξη, ως Μνημείου Εθνικής Αντίστασης,  του ΜΠΛΟΚ 15, εντός του στρατοπέδου Χαϊδαρίου, κτιρίου όπου κρατήθηκαν και βασανίσθηκαν Έλληνες πατριώτες κατά τη γερμανική κατοχή.
Το ΜΠΛΟΚ 15 είναι χώρος, που παραμένει αναξιοποίητος ιστορικά και αφήνεται να “ρημάζει”, ενώ υπάρχουν αιτήματα φορέων του Χαϊδαρίου, σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης και όχι μόνο, για ανάδειξή του σε Μνημείο Εθνικής Αντίστασης. Από το 1987 δε, το ΜΠΛΟΚ 15 χαρακτηρίσθηκε ως ιστορικό, διατηρητέο Μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού, ωστόσο, δεν συντηρείται και καταρρέει.
Σήμερα όμως και μετά την πρόσφατη πρωτοβουλία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για δράσεις σχετικά με τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και οφειλών, σε συνδυασμό με την αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης και αλήθειας, είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή το Μνημείο Εθνικής Αντίστασης να γίνει πραγματικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταθέσαμε σχετική ερώτηση στους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Παιδείας - Πολιτισμού - Θρησκευμάτων, σχετικά με την υλοποίηση του αιτήματος αυτού απέναντι στην Ιστορία, για ανακήρυξη του ΜΠΛΟΚ 15 ως Μνημείου Εθνικής Αντίστασης, επισκέψιμο για όλους, καθώς και το σχεδιασμό εργασιών συντήρησης του κτιρίου, ώστε αυτό να μην καταρρεύσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου