ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Ινδός αγρότης απαγχονίσθηκε εν μέσω διαδήλωσης ενάντια στις κατασχέσεις γης !


Λέγαμε πρόσφατα αλλά και παλιότερα, εντός και εκτός δυο ιστοτόπων (oikoniki και oikologein), για τις αυτοκτονίες των Ινδών αγροτών, που ξεπερνούν τις 250.000, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ακτιβίστριας και συγγραφέως Vandana Shiva…Το ίδιο στοιχείο επαναλάβαμε σε εκδήλωση με θέμα τις Διατλαντικές Συμφωνίες (ΤΤΙΡ) στους «ΔΡΟΜΟΥΣ ΦΙΛΙΑΣ» με τον Στέλιο Ελληνιάδη, τονίζοντας την περικύκλωση και αφαίμαξη των μικρών αγροτών της συγκεκριμένης χώρας . Αναφέροντας ότι η  αύξηση του κόστους παραγωγής αφενός λόγω ελέγχου των σπόρων από τις εταιρείες συν η τραπεζιτική «πολιτική πιστώσεων», προκαλεί  την απόγνωση των αγροτών και επιφέρει  τραγικά αποτελέσματα.
Οι μεγάλες επιχειρήσεις εποφθαλμιούν την αγροτική γη, έχοντας εξαντλήσει έναν παραδοσιακό κύκλο ανάπτυξης στον βιομηχανικό τομέα. Κι αυτό με τη σειρά του οξύνει τις συγκρούσεις  και τις διαμαρτυρίες. Εξ ου και η ακόλουθη είδηση (Left.gr):
Ινδός αγρότης απαγχονίσθηκε την ώρα που χιλιάδες διαδηλωτές διαμαρτύρονταν στο κέντρο του Νέου Δελχί, κατά των κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων που στοχεύουν στη διευκόλυνση της διαδικασίας κατάσχεσης γης με στόχο την εκμετάλλευσή της από τις βιομηχανίες.


Στις εικόνες που πρόβαλαν τα τηλεοπτικά δίκτυα από τη διαδήλωση, η οποία διοργανώθηκε πλησίον του κοινοβουλίου, στο κέντρο της πρωτεύουσας , εικονίζεται ο αγρότης (πατέρας 3 παιδιών με καταγωγή από το κρατίδιο Ρατζαστάν) να έχει ανέβει σε ένα δέντρο, να έχει κρεμάσει σε ένα κλαδί ένα μακρύ μαντήλι και να απαγχονίζεται μπροστά στα μάτια διαδηλωτών και δημοσιογράφων.
Ο πρωθυπουργός της χώρας, Ναρέντρα Μόντι, δήλωσε ότι η χώρα έχει «βαθιά συγκλονιστεί» από αυτό τον θάνατο.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης κοντά στη σορό του αγρότη βρέθηκε  αποχαιρετιστήρια επιστολή . Ο ίδιος αναφερόταν στην κακή σοδειά που είχε εξαιτίας της λειψυδρίας.
Τα μέσα ενημέρωσης της Ινδίας πρόσφατα πρόβαλαν το θέμα της αύξησης των περιστατικών αυτοκτονιών των αγροτών που έχουν βυθιστεί στα χρέη για τους ίδιους λόγους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου