ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

«Οι αγώνες δεν υποστέλλονται με την τρομοκράτηση και τις μαφιόζικες επιθέσεις»


  Aνακοίνωση από το  Τμήμα Οικολογίας – Περιβάλλοντος – Χωρικού Σχεδιασμού ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ

Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29/3 με δύο διαδοχικούς εμπρησμούς, καταστράφηκε ολοσχερώς το σπίτι του Στέφανου Κόλλια στην Καλοσκοπή Φωκίδας. Είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει αυτό. Η πρώτη φορά ήταν το Δεκέμβρη του 2008, όταν ξεκινούσαν οι διαμαρτυρίες ευαισθητοποιημένων πολιτών απέναντι στην επέκταση των εξορύξεων που έχουν προκαλέσει τεράστιες και μη αντιστρεπτές καταστροφές στη Γκιώνα. Τότε είχαν οργανωθεί αντισυγκεντρώσεις και είχαν σημειωθεί εντάσεις με κατάληξη τον εμπρησμό. Η δεύτερη φορά ήταν το Μάρτη του 2009, όπου το σπίτι καταστράφηκε και τότε ολοσχερώς και υπήρξε ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης και πανελλαδική συγκέντρωση στην Καλοσκοπή.
Όλα αυτά τα χρόνια, οι κινητοποιήσεις ενάντια στην ασυδοσία των μεγάλων εξορυκτικών εταιρειών που λυμαίνονται την περιοχή εδώ και δεκαετίες, συνεχίστηκαν. Σήμερα, στην επέτειο των 6 χρόνων, η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Για ένα κράτος που χρησιμοποίησε ωμή βία, συνέλαβε, ανέκρινε, διέσυρε και φυλάκισε δεκάδες πολίτες για τον εμπρησμό των εγκαταστάσεων μιας εξορυκτικής εταιρείας στις Σκουριές, η καταστροφή του σπιτιού ενός αγωνιζόμενου πολίτη δεν είχε καμία σημασία. Μέχρι τώρα, σε ένα τόσο μικρό μέρος, δεν έγινε προσπάθεια να βρεθούν οι τραμπούκοι εμπρηστές, ούτε βέβαια ασχολήθηκαν τα ΜΜΕ.
Όμως τώρα πρέπει επιτέλους να δηλωθεί έμπρακτα ότι η κατάσταση αυτή δεν είναι ανεκτή. Όποιοι νομίζουν ότι κάνουν επίδειξη δύναμης για να συνεχίσουν τις πρακτικές της εκμετάλλευσης, πρέπει να πάρουν ισχυρό μήνυμα, ότι οι αγώνες δεν υποστέλλονται με την τρομοκράτηση και τις μαφιόζικες επιθέσεις. Θα μας βρουν όλες και όλους μπροστά τους.
3-4-2015
ΥΓ. Εν όψει, το σπίτι του Κόλλια το 2008