ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη, 14 Απριλίου 2015

Ο Τσιρώνης και αυτοί που θερίζουν ό,τι έσπειραν…


Την περίοδο των κρίσιμων πολιτικών επιλογών όσον αφορά τις βουλευτικές υποψηφιότητες και τις πολιτικές συνεργασίες (Δεκέμβριος-Ιανουάριος 2015), η  ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πορεύθηκε με αυθαιρεσίες, με αδιαφάνεια και  ημετεροκρατικά κριτήρια, με γνώμονα την επιβολή του βαθέως ΣΥΡΙΖΑ και τη στερέωσή του πάνω στο έδαφος του οπορτουνισμού πάσης κατασκευής και προελεύσεως . Αλλά «πριν ο αλέκτωρ φωνήσαι τρις», το οικοδόμημα έδειξε την  ανικανότητά του  να αντισταθεί σε στοιχειώδεις σεισμικές καταστάσεις…
Κραυγαλέα η περίπτωση του Γιάννη Τσιρώνη και της πολιτικής ομάδας των Οικολόγων Πρασίνων – η οποία, μαζί με τους σημερινούς "Πράσινους" του Χρυσόγελου και τους προσχωρήσαντες στο "Ποτάμι" (Βιτωράκη κ.ά)  παρ’ ολίγον να έβγαινε στη Βουλή μετά τις εκλογές του Μαϊου του 2012 (πήρε τότε 2,94%) οπότε και θα συμπαρατασσόταν σούμπιτη με την  μνημονιακή   καμαρίλα  (ΝΔ +ΠΑΣΟΚ) , κάνοντας τη πρωθυπουργία Τσίπρα όνειρο εαρινής νυκτός…..
Με τον νυν αναπληρωτή Υπουργό είχαμε απασχοληθεί προ καιρού
Τώρα τα πράγματα έγιναν πιο χοντρά, από τη στιγμή που οι παραστεκάμενοι του  Τσιρώνη αποφάσισαν να βγάλουν δελτίο τύπου  σχετικά με τη συνάντησή του με 11 μεγάλες περιβαλλοντικές οργανώσεις, όπου οι τελευταίες  (χωρίς να το ξέρουν !)  προέβαιναν σε διθυραμβικά σχόλια υπέρ του Τσιρώνη  !    
Συγκεκριμένα στο δελτίο Τύπου παρουσιαζόταν   ως δήλωση των οργανώσεων AΡΧΕΛΩΝ, Δίκτυο Μεσόγειος SOS, Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, Καλλιστώ, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, ANIMA, MEDASSET, ΜΟm, και WWF Ελλάς,   το εξής υμνολόγιο:
 «Για πρώτη φορά η ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ είναι με το μέρος της κοινωνίας. Οι άνθρωποι που έχουν τοποθετηθεί τώρα στις καίριες θέσεις, δεν είναι κάποιοι πολιτικοί καριέρας με διαφορετική δραστηριότητα, αλλά έχουν προκύψει μέσα από το Κίνημα για την προστασία του περιβάλλοντος».
Όμως με κοινή ανακοίνωσή τους  οι 11 περιβαλλοντικές οργανώσεις διευκρίνισαν  ότι ουδέποτε έκαναν τέτοια δήλωση !Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου