ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

H Kύπρος δεν είναι μακριά…



Ο «Εθνάρχης» είχε μια φορά κι έναν καιρό αποφανθεί ότι «Η Κύπρος είναι μακράν», όμως  τώρα πλέον φαίνεται πως κάποιοι αναγνωρίζουν ότι η Κύπρος «είναι δίπλα» και ότι η τύχη της συνδέεται άρρηκτα με τις τύχες του Ελληνισμού. H επίσκεψη Τσίπρα και η μετέπειτα επίσκεψη Καμμένου στην Κύπρο σηματοδοτούν νέες προτεραιότητες στην ελληνική εξωτερική πολιτική :  Το «δεξιό ραχάτι» αφενός και αφετέρου το αριστερίστικο σνομπάρισμα της εθνικής υπόθεσης, φαίνεται πως παραμερίζονται από τη νέα κυβέρνηση. Διάφοροι μάλιστα ετοιμάζονται να κάνουν rewrite  το βιογραφικό τους, σβήνοντας  σελίδες «διεθνιστικού περιεχομένου» και εμφανιζόμενοι ως αείποτε πατριώτες.
Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς; Μα φυσικά τίποτε περισσότερο από το να χαιρετίσουμε τη μεταστροφή  τους και  να τους υποδείξουμε διακριτικά «να αφήσουν τα σάπια». Κι ακόμη να τους υποδείξουμε ότι ο Στάλιν που έβαζε να ρετουσάρουν παλιές φωτογραφίες  σβήνοντας  από το πλευρό του πρόσωπα που μεταγενέστερα έπεσαν σε δυσμένεια, δεν πρέπει να αποτελεί το πολιτικό τους υπόδειγμα…
Ανεξάρτητα από όλα αυτά  περί πολιτικής  χαρακτηρολογίας, το σίγουρο είναι ότι η επίσκεψη   Καμμένου στη μεγαλόνησο + η προηγηθείσα επίσκεψη Τσίπρα αποτέλεσαν  μια ικανοποιητική δοσολογία πατριωτικού φρονήματος και πολιτικού θάρρους στον δοκιμαζόμενο Ελληνισμό της  περιοχής. Οι Υπουργοί Αμυνας Ελλάδας και Κύπρου μαζί με τους  αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και Εθνικής Φρουράς , «επανακαθόρισαν τη στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών», ουσιαστικά δηλαδή εργάστηκαν για την αναβίωση του κοινού αμυντικού δόγματος Ελλάδας –Κύπρου..

«Εργαζόμαστε με καλή πίστη στη βάση του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων, είμαστε όμως ταυτόχρονα αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την κοινή μας ασφάλεια έναντι οποιασδήποτε απειλής», είπε ο Πάνος  Καμμένος. Και πρόσθεσε ότι η  Ελλάδα έχει σχεδιάσει κοινές ασκήσεις τους επόμενους μήνες με την Κύπρο το Ισραήλ και πιθανώς την Αίγυπτο, ως αντιστάθμισμα στις προκλητικές ενέργειες του  τουρκικού Μπαρμπαρός στα χωρικά ύδατα  της Κυπριακής Δημοκρατίας.

.