ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

Ευσεβείς πόθοι του CNN


Πρώτον και κύριον : Ο  όρος  «απάρνησης» όλων των πιστοδοτικών πηγών πέραν αυτών που εγκαθιδρύονται με τις μνημονιακές συμφωνίες,  είναι ό,τι αισχρότερο έχει να παρουσιάσει η Ιστορία της νεοαποικιοκρατίας. Η άρση αυτού του εγκληματικού και ηθικά ανάρμοστου όρου   προκαλεί τον εκνευρισμό των καλοθρεμμένων παραγόντων της Νέας Τάξης, που δεν φείδονται λόγων για να καταγγείλουν την απλή λογική αναζήτησης άλλων πορτοκαλεώνων για τα πορτοκάλια της χώρας.
Εξ ού και η λυσσαλέα αντίδρασή τους, με στόχο την συκοφάντηση των άλλων πηγών δανεισμού.   
Το CNN money φιλοξενεί απόψεις οικονομολόγων οι οποίοι τονίζουν ότι δεν πρόκειται οι παρακάτω  χώρες  να σώσουν την Ελλάδα.
Ρωσία
Το CNN money, υπενθυμίζει  ότι Ελλάδα και Ρωσία έχουν στενές εμπορικές σχέσεις καθώς σχεδόν το 13% των ελληνικών εισαγωγών το 2013 προήλθαν από τη Ρωσία, σύμφωνα με το ΔΝΤ ενώ οι δύο χώρες συμφώνησαν να κάνουν το 2016 «Χρονιά της Ελλάδας» στη Ρωσιά και «Χρονιά της Ρωσίας» στην Ελλάδα.
Όμως  οικονομολόγος του Berenberg Rob Wood υποστηρίζει ότι η Ρωσία δεν είναι σε θέση να παράσχει αρκετή βοήθεια στην Ελλάδα καθώς η οικονομία της δέχεται χτυπήματα από έναν συνδυασμό χαμηλών τιμών πετρελαίου και  Δυτικών  κυρώσεων .
«Αν η Ελλάδα γυρνούσε την πλάτη της στην Ευρώπη, ο τραπεζικός της τομεας – ο οποίος αντιμετωπίζει συρρίκνωση των πηγών χρηματοδότησής του – θα υφίστατο ακόμη μεγαλύτερη πίεση. Η Ρωσία δεν έχει τις οικονομικές πηγές για να κρατήσει τις τράπεζες να επιπλεύσουν» υποστηρίζει ο Γούντ.
Κίνα
Η μακρινή χώρα έχει  βασικά συναλλαγματικά αποθέματα γύρω στα 4 τρισεκατομμύρια δολάρια με τα οποία θα μπορούσε εύκολα να «καθαρίσει» τα ευρωπαϊκά δάνεια στην Ελλάδα. Αλλά δεν υπάρχει κάποιο προφανές κέρδος για την Κίνα, να μεσολαβήσει σε ένα περιφερειακό πρόβλημα. «Γιατί αλήθεια η Κίνα να ήθελα να μπει στη μέση της ευρωζώνης με ανταγωνιστικό τρόπο;» διερωτάται ο οικονομολόγος και προσθέτει: «Για τη Ρωσία υπάρχει όφελος από την αποσταθεροποίηση του αντιπάλου αλλά για την Κίνα δεν βλέπω κανένα οικονομικό ή πολιτικό όφελος.
ΗΠΑ
Τέλος, για τις ΗΠΑ, ο βοηθός καθηγητή στο London School of Economics Σπύρος Οικονομίδης υποστηρίζει  πως ο Λευκός Οίκος είναι απίθανο να κινηθεί για την διάσωση της Ελλάδας. «Μπορεί να ασκεί κάποιου είδους επιρροή σε ευρωπαϊκούς κύκλους για να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα δεν θα μείνει έρμαιο. Αλλά δεν βλέπω ότι οι ΗΠΑ θα προχωρούσαν σε ένα πακέτο διάσωσης ενός μέλους της ευρωζώνης».

ΠΗΓΗ : ΗΜΕΡΗΣΙΑ