ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Όταν ο Πάγκαλος ενοχλείται από τα ρούχα και το στυλ των Υπουργών


Ο Θεόδωρος Πάγκαλος δηλώνει  στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ενοχλημένος για το κιτρινόμαυρο κασκόλ του  Ευκλείδη Τσακαλώτου  ενώ συνιστά ψυχίατρο  στον Γιάννη Βαρουφάκη  , που   βάζει το χέρι συνέχεια στη τσέπη!

«Θεωρώ ότι αυτό που είναι ενοχλητικό είναι η αγένεια του Έλληνα ΥΠΟΙΚ, η οποία επιδεικνύεται με διάφορους τρόπους. Κατ’ αρχήν, ότι δεν βάζει του πουκάμισο μέσα. Αυτό είναι άθλιο. Ή το βάζεις μέσα ή δεν το φοράς. Πας στη Downing Street, προσαρμόζεις το ντύσιμό σου με εκείνο του οικοδεσπότη σου. Όταν όλοι φοράνε γραβάτες, δεν πας με τις παντόφλες. Το δεύτερο είναι ότι συνεχώς έχει το χέρι στην τσέπη. Δεν ξέρω τι είναι, να πάει σε έναν ψυχίατρο! Είναι αγενέστατο να έχεις το χέρι στην τσέπη».

Το  ποιος  εκ των δυο  είναι για δέσιμο και μάλιστα όχι μόνο  για ψυχιατρικούς σκοπούς, είναι  γνωστό από καιρό. Συμβαίνει όμως και κάτι άλλο : Ο «τρελός» εκ των δυο να είναι  εκτός από κομφορμιστής και ξεχασιάρης. Να ξεχνάει λόγου χάρη τον ενδυματολογικό ριζοσπαστισμό του ΠΑΣΟΚ στη δεκαετία του 80, με τα ζιβάγκο.
Εδώ υπάρχει  ένα ερώτημα όσον αφορά τη  διάρκεια του τολμηρού ενδυματολογικού ύφους που εγκαινίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Πρόεδρό του άνευ λαιμοδέτου και τους Υπουργούς να βγάζουν εκτός ζώνης τα πουκάμισα - πολύ   αντικομφορμιστικά και τα  δυο και άκρως εχθρικά με την αναγωγή της ενδυμασίας του πολιτικού σε στολή δηλωτική μεγαλοπρέπειας  και υπεροχής :  Θα γίνει κωλοτούμπα υπέρ της γραβάτας ή εισερχόμεθα σε περίοδο  απογραβατοποίησης της πολιτικής;
Ας πάμε όπου να’ ναι, αλλά οι κόκκινες γραμμές πρέπει να τηρηθούν: Οι κόκκινες γραμμές ως προς τον αισθητικό τραγέλαφο που πολιτογραφήθηκε στη χώρα μας ως «κιτς» και οι κόκκινες γραμμές όσον αφορά τον πολιτικοκοινωνικοιδεολογικό κομφορμισμό. Να βλέπεις λόγου χάρη  κάποιους να ενστερνίζονται σχεδόν πάντοτε την πλειοψηφική άποψη.

Αφήνω στην άκρη ένα άλλο φαινόμενο, για μια άλλη φορά :  Είναι  το φαινόμενο των «συντρόφων» που σου λένε καλημέρα ή δε σου λένε, συναρτήσει των απόψεων που εξέφρασες την τελευταία φορά, δια ζώσης ή σε κάποιο άρθρο.