ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ…


Θα έπρεπε να είναι περισσότερο προσεκτικός ο Αντώνης Σαμαράς με τις λέξεις που χρησιμοποιεί. Όμως προσεκτικός μπορεί να είναι μόνο ο ψύχραιμος και ο Αντώνης Σαμαράς είναι πανικόβλητος. Ως εκ τούτου δεν πρέπει να μας παραξενεύει το γεγονός ότι στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 δήλωσε πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κάνει τους Έλληνες πειραματόζωα».

Βλέπετε, πριν ένα χρόνο το BBC διαπίστωνε εντυπωσιασμένο ότι ένα «Άνευ προηγουμένου οικονομικό πείραμα στο εργαστήριο διάσωσης της ευρωζώνης εξακολουθεί να είναι η Ελλάδα, παρά τα βελτιούμενα στατιστικά στοιχεία και τη νεόκοπη αισιοδοξία». Στο ίδιο άρθρο αναφερόταν η βαθιά ανισότητα, οι στρατιές ανέργων και μια ολόκληρη γενιά νεόπτωχων Ελλήνων ως επιπτώσεις αυτού του πειράματος που η Τρόικα σχεδίαζε και η κυβέρνηση Σαμαρά εκτελούσε!

Το 2011 στην εφημερίδα «ΒΗΜΑ» δημοσιευόταν άρθρο με τίτλο «Το ψυχολογικό πείραμα του Μίλγκραμ: Η Ελλάδα υπό καθεστώς υπακοής» στο οποίο μεταξύ άλλων διαβάζουμε «Ένας ακόμα λόγος είναι η εθελοντική υποταγή του θύματος στο σύστημα του ερευνητή, όπως για παράδειγμα το “βάζω πλάτη” ως σύνθημα υπακοής του Ελληνικού λαού για να πετύχει το σχέδιο σωτηρίας, καθώς μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιαστεί κάποια συστηματική και οργανωμένη διαμαρτυρία».

Τον Απρίλιο του 2014 η Daily Telegraph έγραφε για το «Βάρβαρο πείραμα της Ευρώπης στην Ελλάδα», ενώ τον Αύγουστο του 2013 το πρακτορείο Russia Today φιλοξενούσε κύριο άρθρο με τίτλο «Το χρέος του Σισύφου: Το κώμα στο οποίο βρίσκεται η ελληνική οικονομία είναι ένα πολιτικό πείραμα που πήγε στραβά».

Πριν λίγες μόνο ημέρες, τον Δεκέμβριο, ο Στέφεν Λέντορφ, διδάκτορας πολιτικής επιστήμης και οικονομολόγος που εργάζεται στο Ινστιτούτο Εργασίας και Κατάρτισης του Πανεπιστημίου του Ντούισμπουργκ στο Έσεν της Γερμανίας δημοσίευε άρθρο με τίτλο «Ένα πείραμα δημοκρατίας στην Ευρώπη», στο οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε «Τα τελευταία χρόνια, στην Ελλάδα εκτυλίσσεται ένα πείραμα για τη νεοφιλελεύθερη θεραπεία σοκ. Για τις επόμενες εβδομάδες και μήνες η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει ένα πείραμα για τη δημοκρατία».

Πρόκειται τουλάχιστον περί πολιτικής αλητείας να τολμά ο άνθρωπος που μετέτρεψε έναν ολόκληρο λαό σε πειραματόζωα υπακοής, πείνας και ανέχειας για να διαπιστώσουν το ΔΝΤ και οι Βρυξέλες πόσο αντέχουν οι λαοί την εξαθλίωση, να κατηγορεί σήμερα τους πολιτικούς του αντιπάλους ότι βλέπουν τον λαό ως πειραματόζωα. Είναι πολιτική αλητεία το πρωτοπαλίκαρο του Γιόζεφ Μένγκελε να υποκρίνεται σήμερα τον σωτήρα των πειραματόζωων.

Θα έπρεπε να γνωρίζει ο Αντώνης Σαμαράς ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί, γιατί κάποιες φορές μέχρι και το σχοινί μπορεί αγανακτισμένο να φωνάξει «Σκάσε πια κι έλα να κρεμαστείς ηλίθιε!»

Καρτέσιος