ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Ένα άλλο εκλογικό φυλλάδιο ήταν εφικτό…..


Ερωτά το φυλλάδιο υποψηφίου τινός :

«Γιατί «ξεφούσκωσε» το κίνημα των αγανακτισμένων;

Γιατί δεν είναι κάθε μέρα εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου στις πλατείες;

Έχετε αναρωτηθεί γιατί ο κόσμος κάθεται αβασάνιστα και υπομένει όλα αυτά τα απάνθρωπα μέτρα, που σχεδίασαν ανθρωπόμορφα τέρατα, αδιαφορώντας για την αξιοπρέπεια και τη ζωή μας;

Για έναν πολύ απλό και βασικότατο λόγο. Γιατί οι μιντιάρχες έτσι αποφάσισαν. Και δυστυχώς ζούμε την εποχή της απόλυτης παντοδυναμίας των μίντια. Ποτέ άλλοτε δεν κατάφερε μια κυβέρνηση να εξουσιάσει σε τέτοιο βαθμό τους Έλληνες δημοσιογράφους. Ούτε η χούντα. Ούτε οι ναζί στην πρώτη κατοχή. Τέτοια και τόση προπαγάνδα δεν έχει «φάει» ποτέ άλλοτε ο ελληνικός λαός».
Διαφωνώ απόλυτα με τον υπερτονισμό της ευθύνης  των μίντια. Ακριβές ποσοστό ευθύνης δεν μπορώ να βγάλω, αλλά  πιστεύω ότι η επίδραση  της πολιτικής στο ξεφούσκωμα των «πλατειών» ήταν καθοριστική  . Δεν είναι του παρόντος, αλλά κάποτε αξίζει να διερευνηθεί το ποιος έκανε και τι, το ποιος προκάλεσε την διάρρηξη των δεσμών  και τελικά την «σχάση» εκείνου του πολύβουου και πολυσυλλεκτικού πλήθους. Ποιος ρισκάρισε μια διάδοχη κατάσταση με δική του , εξέχουσα κοινοβουλευτική παρουσία  αλλά και καναπεδοκρατία .
Και τώρα αναρωτιόμαστε :  Έχει δυναμική  αυτή η  τελευταία, διάδοχη κατάσταση;
Αυτή τη στιγμή το σίγουρο είναι ότι όποιες δυνάμεις κι αν έχει, σίγουρα υπολείπονται αυτών της «χρυσής εποχής» των συγκεντρώσεων-μαμούθ στο Σύνταγμα και στις άλλες ελληνικές πόλεις.
 Οι ενδιαφερόμενοι να εντρυφήσουν στο ζήτημα (παρακαλώ, μετεκλογικά !) μπορούν να συμβουλευτούν κι αυτό
Η απόδοση  κύριων ευθυνών στα μίντια  για το ξεφούντωμα των πλατειών έχει κάτι το ιδεαλιστικό και εγκεφαλικό, κάτι που δεν ήταν δυνατό παρά να προέρχεται από τη «συμπαθή τάξη» των εκδοτών.
Και πραγματικά, παραγωγός του φυλλαδίου είναι ο εκδότης του «Χωνιού» και υποψήφιος των ΑΝΕΛ Γιώργος Χριστοφορίδης