ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Κυνηγοί μαγισσών ….


Στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Χίου «Άρτεμις» αναρτήθηκε πριν από μερικές ημέρες, η αφίσα της φωτογραφίας, για να ενημερώσει τα μέλη του σωματείου και τους διερχόμενους ότι με εκλογή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. «ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ» ! Η αφίσα επισημαίνει «Ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ καταργεί το κυνήγι της πρώτες 100 μέρες διακυβέρνησης του».


Παρατήρηση ΟΙΚΟΝΙΚΗΣ: Τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν πρωτίστως ότι η πανίδα ανήκει σε όλους τους πολίτες -  στους οποίους συμπεριλαμβάνονται αυτοί που θέλουν να φωτογραφίζουν τα άγρια ζώα ή να βιώνουν την παρουσία τους ή να τα μελετούν -    και όχι μόνο σε αυτούς που τα κυνηγάνε δι ίδιον όφελος : Γιατί όπως και να το κάνουμε, η  άγρια πανίδα είναι δημόσιο αγαθό, όσο και οι παραλίες ή τα δάση ή τα πάρκα των πόλεων. 
 Γενικά οι  φυσιολάτρες και οικολογούντες – και όχι μόνο οι θιασώτες της Πολιτικής Οικολογίας -  «αρκούνται» στη  χρήση των εκτρεφόμενων ζώων και εφιστούν την προσοχή στη θανάτωση των άγριων, που πολύ συχνά στερείται παραγωγικής σημασίας ενώ επίσης  εκθέτει τα τελευταία στον  κίνδυνο πληθυσμιακής συρρίκνωσης . Τώρα όσον αφορά το κυνήγι ως σπορ -  αυτό στους σημερινούς συσχετισμούς δυνάμεων και πνευμάτων, δεν μπορεί να καταργηθεί με  διοικητικές αποφάσεις. Η τύχη του μπορεί να κριθεί  μόνο από ένα  ισχυρό, φιλοζωϊκό, περιβαλλοντικό και φυσιολατρικό κίνημα, που επί πλέον θα είναι ιδιαίτερα  πλειοψηφικό. Κάτι τέτοιο συνέβη στην Ισπανία με τις ταυρομαχίες ή στην Αγγλία με το αριστοκρατικό κυνήγι της αλεπούς…..