ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Εκλογικό Συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων





Οι Οικολόγοι Πράσινοι συζητούν με τον ΣΥΡΙΖΑ,
πράγμα που δεν είναι κακό – αν και  εμβάλλει σε σκέψεις  τον υποφαινόμενο : Μήπως αυτές οι συζητήσεις είναι προσχηματικές, δηλαδή για να δείξουν  το κύρος και την απήχηση του συγκεκριμένου φορέα, που μπορεί να επιλέγεται ως συνομιλητής του  φαβορί των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου ; Ενός φορέα που αυτή τη στιγμή απειλείται από δυο άλλους φορείς («Πράσινη αλληλεγγύη» και «Ευρώπη –Οικολογία») και για τούτο το λόγο θέλει να κατοχυρώσει την ιδιότητα του αποκλειστικού εν Ελλάδι αντιπροσώπου των Ευρωπαίων Πρασίνων;

Λέω «μήπως» γιατί υπάρχει και το προηγούμενο του 2009, όταν οι ΟΠ συζητούσαν με διαφόρους (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) επί διαφόρων, έχοντας κατά νου μόνο και μόνο την αυτόνομη εκλογική τους κάθοδο….Με την ευκαιρία, αξίζει να τονισθεί η έμφαση που δόθηκε στην υπόθεση της Πολιτικής Οικολογίας στο σημερινό  έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Κι ακόμη αξίζει να τονισθεί η έμφαση με την οποία αποκρούστηκε, εμμέσως πλην σαφώς, η κατηγορία περί δολίων διαπραγματεύσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ, που απηύθυνε η δεύτερη στον πρώτο…
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΠ :


Αύριο Κυριακή 4 Ιανουαρίου, στις 10πμ, στο ξενοδοχείο Oscar ξεκινούν οι εργασίες του Εκλογικού Συνεδρίου των Οικολόγων Πράσινων. Στο συνέδριο θα εξεταστούν όλες οι πλήρεις προτάσεις συμμετοχής του κόμματος στις επικείμενες εθνικές εκλογές, οι οποίες διαμορφώθηκαν με βάση τις αποφάσεις των περιφερειακών συνδιασκέψεων και μετά από επαφές με άλλα πολιτικά κόμματα και σχηματισμούς.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα σταθμίσουν τις αντικειμενικές δυνατότητες ενδυνάμωσης της φωνής της πολιτικής οικολογίας, το κλίμα πόλωσης που επικρατεί στην πολιτική ζωή της χώρας, την εκστρατεία φόβου που ενορχηστρώνεται από το απερχόμενο κυβερνητικό σχήμα ΝΔ και ΠΑ.ΣΟ.Κ., καθώς και το καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα, το οποίο υφαρπάζει τις ψήφους των Ελλήνων πολιτών αποκλείοντας τη δημοκρατική έκφραση τους.

Μπροστά στο κρίσιμο εκλογικό Συνέδριο οι εκπρόσωποι Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Φίλιππος Γκανούλης και Χριστίνα Ευθυμιάτου δήλωσαν σχετικά: «Στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε, η πολιτική οικολογία δεν αποτελεί πολυτέλεια. Αποτελεί τη φωνή της συνείδησης αυτών που βλέπουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής προ των πυλών, την κατασπατάληση του φυσικού πλούτου του πλανήτη, την κρίση των δημοκρατικών θεσμών και την καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο όνομα της «δημοσιονομικής πειθαρχίας», που μεταφράζεται στην κυριαρχία του οικονομικού νεοφιλελευθερισμού.

Η Ελλάδα, η ευρύτερη γειτονιά μας στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και η Ευρώπη, το μεγάλο μας σπίτι βρίσκονται σε κρίση. Το χρέος προς τις επόμενες γενιές λόγω της καταστροφής του περιβάλλοντος δεν αποπληρώνεται.

Δηλώσαμε ήδη παρόντες και παρούσες στις επικείμενες εκλογές και καλούμε σε συστράτευση όλα τα μέλη και τους φίλους μας! Σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, του οποίου οι Οικολόγοι  Πράσινοι είναι το μόνο μέλος στη χώρα, aνοίγουμε το δρόμο για μια εναλλακτική προοπτική διακυβέρνησης της Ελλάδας»