ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

300.000 ευρώ ζητά ο Π. Ψωμιάδης από τον Μ. Τρεμόπουλο με αγωγή εναντίον του!


Της Περιφερειακής Παράταξης «Οικολογία-Αλληλεγγύη»

Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης συζητείται  αγωγή του Π. Ψωμιάδη, με την οποία ζητά 300.000 € από τον Μιχάλη Τρεμόπουλο, επειδή θεώρησε ως συκοφαντικές τις δηλώσεις του Τρεμόπουλου το 2010 με αφορμή τις σκανδαλώδεις συμβάσεις μεταφοράς μαθητών με λεωφορεία.
Η υπόθεση αυτή έχει απασχολήσει επανειλημμένα το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, τα ΜΜΕ, τη Βουλή και την Ευρωβουλή.
Αυτό που γινόταν επί χρόνια κατά την ανάθεση και τη διανομή των δρομολογίων για τη μεταφορά μαθητών του νομού από τους εκπροσώπους της ΝΑΘ περιγράφεται και από σχετική έκθεση ελέγχου το 2010 του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, κατά την οποία η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης -μεταξύ άλλων- για τις χρονικές περιόδους 2004-2005, 2005-2006, 2006-2007 «α) δεν προέβησαν σε καμία συμπίεση του κόστους μεταφοράς των μαθητών, β) σε πολλές περιπτώσεις τα συμφωνηθέντα ποσά για την εκτέλεση ορισμένων δρομολογίων ήταν πολλαπλάσια από τα προβλεπόμενα ως ανώτατα όρια, που προκύπτουν από την εφαρμογή του μαθηματικού τύπου… και ανατέθηκαν  χωρίς να εξεταστεί η δυνατότητα εκτέλεσης των εν λόγω δρομολογίων από τα ΚΤΕΛ των νομών και στη συνέχεια από τουριστικά λεωφορεία, με αμοιβή την προκύπτουσα από τον μαθηματικό τύπο της παρ.9 και γ) εισήγαγαν με περιοριστικούς του ανταγωνισμού όρους στις διακηρύξεις, με συνέπεια είτε οι σχετικοί διαγωνισμοί να αποβαίνουν άγονοι, είτε η προσέλευση των ενδιαφερομένων σε αυτούς να είναι πολύ μικρή, με τελικό αποτέλεσμα να καταβληθούν υπέρογκες δαπάνες για την εκτέλεση του εν λόγω έργου».
Στις 48 σελίδες του πορίσματος, επιβεβαιώθηκαν όλα όσα είχαν καταγγελθεί σε βάρος της διοίκησης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης για τις αναθέσεις και χορηγήσεις ενισχύσεων σε λεωφορειούχους, με συνέπεια να ζημιωθεί το ελληνικό Δημόσιο κατά 11.273.378 ευρώ.

Οι δηλώσεις του Μ. Τρεμόπουλου, στις 7.9.2010, ήταν ότι «Τα 11 εκ. ευρώ της υπέρβασης είναι το 12% της ανάπλασης του συνόλου της νέας παραλίας και το 2,25% του προϋπολογισμού του μετρό. Οι πολίτες που υφίστανται τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ζητούν δικαιοσύνη και αποκατάσταση της βλάβης. Αν δεν το κάνουν, ως οφείλουν οι αρμόδιες κρατικές αρχές θα τα διεκδικήσουμε εμείς στο όνομα των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγωγή αυτή, όπως και μια ακόμη για άλλες 300.000 ευρώ που αφορούν δηλώσεις του Μ. Τρεμόπουλου σχετικά με παράνομες αμμοληψίες στον Αξιό ποταμό, κατατέθηκαν δύο βδομάδες μετά από την καταδίκη του Π. Ψωμιάδη για παράβαση καθήκοντος, συνεπεία της οποίας τέθηκε σε αργία από το αξίωμα του περιφερειάρχη. Ακόμη και στην αγωγή του αποδίδει την καταδίκη του στο κλίμα δυσφήμισης και συκοφαντίας, που επηρέασε τους δικαστές. Για το λόγο αυτό και άρχισε να μοιράζει αγωγές και να καταγγέλλει τον Μ. Τρεμόπουλο στα κανάλια.
Ο περιφερειακός σύμβουλος της «Οικολογίας –Αλληλεγγύης» Μιχάλης Τρεμόπουλος δήλωσε σχετικά:
«Είχαμε και έχουμε θεσμικό καθήκον να ελέγχουμε την άσκηση εξουσίας και δεν είναι δυνατό να γίνει αποδεκτή η φίμωση της κριτικής μας, που μόνο στόχο έχει την προάσπιση του συλλογικού συμφέροντος, της διαφάνειας και των δικαιωμάτων του πολίτη. Κατανοώ την πικρία του παυθέντος περιφερειάρχη για τις πάμπολλες δικαστικές του περιπέτειες και τον πολιτικό του παροπλισμό αλλά γι' αυτό ευθύνεται το σύστημα που καλλιέργησε ο ίδιος και οι πράξεις του. Θα συνεχίσουμε να είμαστε αντιμέτωποι με το σύστημα που βούλιαξε τη χώρα, που καταδίκασε στη στασιμότητα και το σκοταδισμό τη Θεσσαλονίκη, που υποθηκεύει το παρόν και το μέλλον του τόπου».
Επικοινωνία: 6976 448442, http://eco-solidarity.gr