ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Iσλαμοφοβία και Ισλαμιστές


Μέχρι πρότινος, διάφοροι «προοδευτικοί» μας ενημέρωναν για τους κινδύνους που εμπεριέχει η φοβία προς την ισλαμική «κουλτούρα». Κάποιοι τους λέγαμε ότι με τον Μουσουλμανισμό δεν έχουμε κάτι περισσότερο από ό,τι με τις διάφορες μορφές μεταφυσικής, όμως έχουμε και παραέχουμε με την «κουλτούρα» που φυλακίζει τις γυναίκες στη μπούργκα, που καλλιεργεί την άκρατη πατριαρχία, που προωθεί την ομοφοβία, τις απάνθρωπες ποινές, τον εκπαιδευτικό δογματισμό….Για την ακρίβεια μάλιστα, θα λέγαμε ότι αυτή η «κουλτούρα» δεν είναι καν κουλτούρα αλλά  έχει αρνητικό πρόσημο, ως  εξωτερίκευση βαρβαρότητας μάλλον  παρά πολιτισμού.
Από την εποχή των σκίτσων του Μωάμεθ που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των ισλαμοφασιστών στην δυτική ελευθεριότητα, είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο των «προοδευτικών» που έβαζαν νερό στο κρασί τους και ήταν διατεθειμένοι να θεωρήσουν ως σχετικές  τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αξίες. Πριν από αυτό το επεισόδιο είχε προηγηθεί η ανατίναξη των μορφών του Βούδα που ήταν χαραγμένες στα όρη του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν, παρά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινής γνώμης. Το συγκεκριμένο συμβάν  έκανε πολλούς να ανακαλέσουν στο  ιστορικό προσκήνιο τις καταστροφές που δια μέσου των αιώνων είχε προκαλέσει ο Χριστιανισμός σε έργα τέχνης εμπνεόμενα από τη θρησκεία του Δωδεκαθέου ή άλλες θρησκείες : Όμως αυτή η αλήθεια, ουδόλως νομιμοποιούσε τον σύγχρονο βανδαλισμό ούτε  ακύρωνε το γεγονός ότι στις  συνθήκες της δημοκρατικής Χριστιανοσύνης, τα έργα του πολιτισμού έφτασαν να θεωρούνται  σεβαστά και προστατευτέα .
Και τώρα βιώνουμε ένα άλλο επεισόδιο ισλαμικής μισαλλοδοξίας  : Σε μια διάσκεψη της Unesco  με θέμα «η ιρακινή πολιτιστική κληρονομιά σε κίνδυνο» (ΠΗΓΗ , ΑΠΕ-ΜΠΕ- Γαλλ. Πρακτορείο) καταγγέλθηκε ότι το  ΙΚ έχει καταστρέψει πολλές εκκλησίες και άλλα μνημεία —χριστιανικά, μουσουλμανικά και εβραϊκά. Κι ακόμη ότι το ίδιο επιδίδεται σε παράνομη διακίνηση και εμπόριο αρχαιοτήτων για να χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητές του.