ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή, 8 Αυγούστου 2014

EMΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ , και ένα υστερόγραφο…


Λέει η ανακοίνωση του «Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά» :
«Ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων [ ΕΝΦΙΑ]  αλλά και η χρονική συγκυρία που καταλογίστηκε  ΕΚΤΕΛΕΣΕ κατ’ εντολή της κυβέρνησης όλη την ελληνική αγορά. 
Λίγες μονό μέρες μετά τον δυσβάστακτο φόρο εισοδήματος για εμπόρους και  καταναλωτές και εν μέσω της χειρότερης εκπτωτικής περιόδου των τελευταίων ετών, άλλος ένας φόρος προστίθεται στην καταγεγραμμένη αδυναμία των φορολογουμένων που ήδη αδυνατούν να πληρώσουν ρυθμίσεις και οφειλές  των προηγουμένων ετών.      
Τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ , που στις περισσότερες  περιπτώσεις είναι υπολογισμένα με αντικειμενικές άξιες διπλάσιες των πραγματικών,  έβγαλαν ξαφνικά νέους πωλητές ακίνητων στα μεσιτικά γραφεία σε μια αγορά που απλά δεν υπάρχουν αγοραστές!                                            
Διερωτόμαστε  πρώτον τι νόημα έχει ο καταλογισμός φόρων όταν υπάρχει φυσική αδυναμία πληρωμής τους και δεύτερον από πού θα έρθει η επαγγελλόμενη ανάπτυξη όταν τα 3/4 των επιχειρήσεων έχουν καταστεί φορολογικά και ασφαλιστικά μη ενήμερες. 
Μας ανησυχεί  από την άλλη, η στάση της αντιπολίτευσης που αντί να καταθέτει φρέσκες και βιώσιμες προτάσεις στο τραπέζι εκμεταλλεύεται το αδιέξοδο και την αγανάκτηση του κόσμου με ανούσιες  υποσχέσεις που δεν οδηγούν πουθενά. 
Δεν αντέχουμε άλλο είμαστε νομοταγείς πολίτες αλλά  αδυνατούμε  να πληρώσουμε αυτούς τους φόρους,  μην μας οδηγείτε σε αναγκαστική στάση πληρωμών».
ΥΓ. ΟΙΚΟΝΙΚΗΣ : Αδυνατώ να καταλάβω όλη την υπογραμμισμένη παράγραφο…Για την αντιπολίτευση (ποια απ’ όλες;), για τις φρέσκιες προτάσεις (γιατί, οι μπαγιάτικες δεν κάνουν;) , και για τις ανούσιες υποσχέσεις (ποιες, για την ακρίβεια;). Θα προτιμούσα μια καταγγελία  της μνημονιακής πολιτικής άνευ  επιφυλάξεων, κι από κει και πέρα ας κριθεί ο καθένας με βάση τη δίοδο που παρέχει….