ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή, 8 Αυγούστου 2014

Ινστιτούτο Ανοικτής Κοινωνίας : Οι Βούλγαροι απορρίπτουν το ευρώ....
Κωνσταντίνα Κούνεβα, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ :

Στη Βουλγαρία…. εκατομμύρια πολίτες αναγκάζονται να χρησιμοποιούν ελάχιστα το ηλεκτρικό ρεύμα. Αποφεύγουν ακόμη και να ανάψουν το φως, γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Τους χειμερινούς μήνες ένας βασικός μισθός δεν φτάνει για να πληρώσει κανείς έναν λογαριασμό.

http://oikonikipragmatikotita.blogspot.gr/2014/07/blog-post_24.html

Σε μελέτη του Ινστιτούτου Ανοικτής Κοινωνίας» που εδρεύει στη Σόφια, οι Βούλγαροι πολίτες σε ποσοστό που ξεπερνάει το 65% δήλωσαν πώς δεν επιθυμούν την αντικατάσταση του Λεβ με το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα.

«Δεν θέλουμε να πάμε ακόμη χειρότερα παθαίνοντας ότι έπαθαν οι Έλληνες. Υπάρχουν αρνητικές εμπειρίες πολλών άλλων ευρωπαϊκών χωρών που κατήργησαν το εθνικό τους νόμισμα και καθιέρωσαν το ευρώ», δηλώνουν.

Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας της Βουλγαρίας έδειξαν μεγαλύτερη προτίμηση και υποστήριξη στο ενιαίο ευρωπαικό νόμισμα, αλλά στις επαρχιακές πόλεις το απέρριψαν στην συντριπτική του πλειονότητα, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πώς μία τέτοια εξέλιξη θα έχει αρνητικά αποτελέσματα.


Και μιλάμε για τη φτωχότερη χώρα της Ε.Ε., με μισθό της τάξης των 360 ευρώ το μήνα και ενιαίο φορολογικό συντελεστή μόλις 10%.

Με το Λεβ  η Βουλγαρία κατάφερε να διατηρήσει τους ρυθμούς ανάπτυξης, έστω και οριακά, στο 1,7% και στο 1,2%, όταν η Ελλάδα βρίσκεται σε ύφεση τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Αφού λοιπόν δεν μπορούν να τη βάλουν στο ευρώ τη Βουλγαρία κοιτάζουν να την βάλουν στο… χέρι απαιτώντας να σταματήσει κάθε σχέση με τη Ρωσία ξεκινώντας από την κατασκευή του αγωγού South Stream. Αυτός είναι και ο λόγος για το οποίο έπεσε η κυβέρνηση και υπάρχει τώρα μεταβατική προκειμένου να γίνουν εκλογές.

Η οικονομία της Βουλγαρίας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη Μόσχα, αφού Ρώσοι αγοράζουν μαζικά εξοχικές κατοικίες στη χώρα, στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ το Κρεμλίνο παρέχει φυσικό αέριο στη Σόφια σε χαμηλές τιμές.


ΠΗΓΗ
http://oimos-athina.blogspot.gr/2014/08/blog-post_7.html