ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Λυγερός αλλά όχι «ευλύγιστος»…..



Έχασε τρεις δουλιές μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα -  Καθημερινή, STAR και  Real Group….
Σύμφωνα με ένα ρεπορτάζ του Τόνυ Μοντάνα, του επιτέθηκαν με blitzkrieg-  που είναι ο ναζιστικός κεραυνοβόλος πόλεμος :
Δηλαδή στην καθιερωμένη σύσκεψη  της Παρασκευής για το κυριακάτικο φύλλο( στην οποία συμμετείχε ο Σταύρος Λυγερός), δεν είπαν και δεν έδειξαν πως  υπάρχουν προβλήματα  ανάμεσα στον δημοσιογράφο και την ιδιοκτησία.
Οπότε   ο   δημοσιογράφος έπεσε από τα σύννεφα, όταν του ανακοινώθηκε ότι έληξε η συνεργασία με τον Όμιλο….
Από την ιδιοκτησία «διέρρεαν»  πως η απόλυση έγινε για οικονομικούς λόγους,  αλλά όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο υποστηρίζουν πως η εφημερίδα δεν μπήκε  στον κόπο να διαπραγματευθεί μείωση αποδοχών με τον Λυγερό .
Το πιο δυσάρεστο στην περίπτωση του Λυγερού είναι ότι ο ισχυρός άνδρας της Real Nίκος Χατζηνικολάου δεν μπήκε καν στον κόπο να επικοινωνήσει μαζί του .
 Γι αυτόν τον τελευταίο παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα διάφορα αντιφατικά :
-         Να τάσσεται εναντίον της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων του Πολυτεχνείου, που είναι και το μοναδικό όπλο για τη διεκδίκηση των σκοπών τους. Ουσιαστικά δηλαδή να συμπαρατάσσεται με όλους εκείνους που θεωρούν τις απεργίες εν γένει κακές ή καλές εφόσον δεν ασκούν  κάποια πίεση – έστω και μέσω τρίτων – προς το κράτος εργοδότη….
-         Να κρατάει (ορθότατα) το ζήτημα της παραποίησης των στατιστικών στοιχείων για την σικέ εισαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ, σε υψηλή προτεραιότητα.
-         Να παραγνωρίζει  το ότι ενός Λυγερού πληττόμενου, μύριοι έπονται  στο χώρο της δημοσιογραφίας….