ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Τελική προσχώρηση του Β. Οικονόμου στην πολιτική κίνηση Ο.Φ.ΑΓια τον  μετέπειτα ΔΗΜΑΡίτη βουλευτή Β.Οικονόμου είχαμε κάνει σωρεία αναφορών σε αυτό τον ιστότοπο, σχετικά με το περιβαλλοντικό του έργο και την αντίθεσή του στα Μνημόνια, από τότε που αποχώρησε  από το ΠΑΣΟΚ.
Η       διαδρομή του Β.Οικονόμου : «Εκτός» της Μνημονιακής Κυβέρνησης, «εντός»  της Μνημονιακής Κυβέρνησης με τη ΔΗΜΑΡ,  «εκτός» μαζί με την υπόλοιπη ΔΗΜΑΡ και τέλος,   «εκτός»  από τους «εκτός»… Επειδή όμως δυο αρνήσεις κάνουν μια κατάφαση, έτσι και δυο «εκτός» κάνουν ένα «εντός» … Αλλά που εντός ; Εγώ στοιχηματίζω εντός στη μέλλουσα-να περάσει- από ρεκτιφιέ  κυβερνητική παράταξη,  έστω και για τον στόχο της συλλογής  180 κουκιών, αφού το σκεπτικό της αποχώρησής του Οικονόμου (δες παρακάτω)  περιορίζεται σε κάτι ασημαντότητες- από αυτές που παραμερίζονται με το πρώτο φύσημα .
Να μια κανονική προσχώρηση στο Ο(που)Φ(υσάει)οΆ(νεμος)   

Η δήλωση ανεξαρτητοποίησής του Β. Οικονόμου:

«Σήμερα , Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014, απέστειλα στον Πρόεδρο της Βουλής επιστολή ανεξαρτητοποίησής μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ακολούθως δηλώνω και την αποχώρησή μου από τη Δημοκρατική Αριστερά. Οι θέσεις και οι απόψεις μου είναι κατατεθειμένες δημόσια ήδη από το 2011 όταν και ξεκίνησε η συνεργασία μου με την Δημοκρατική Αριστερά με στόχο τη δημιουργία ενός φορέα της Κεντροαριστεράς σταθερά προσανατολισμένου στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Πίστευα ότι θα μπορούσε η ΔΗΜΑΡ να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενότητα και την συνεργασία των κατακερματισμένων δυνάμεων του χώρου ώστε να κατατεθεί κυβερνητική πρόταση με αναπτυξιακή και μεταρρυθμιστική βάση και με κοινά αποδεκτό υποψήφιο πρωθυπουργό ικανό να διεκδικήσει την νίκη στις ερχόμενες εκλογές.
Είναι προφανές ότι οι στόχοι αυτοί έπαψαν να τίθενται από την πλειοψηφία της Δημοκρατικής Αριστεράς ιδίως μετά την εκλογική καθίζηση στις πρόσφατες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η απροθυμία της Δημοκρατικής Αριστεράς να συνεργαστεί με τις υπόλοιπες υπαρκτές δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, η προφανής έλλειψη ενδιαφέροντος για τη γνώμη και τις θέσεις Βουλευτών που δεν συνάδουν με την κυρίαρχη άποψη καθώς και η διάθεση της πλειοψηφίας του κόμματος να αποκλείσει εκ προοιμίου την δυνατότητα διατύπωσης εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης από την ενωμένη Κεντροαριστερά καθιστούν αδύνατη τη συμμετοχή μου στο κόμμα.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι δυνατή η ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης. Δηλώνω την στράτευσή μου σε αυτή την προσπάθεια που μπορεί να ανταποκριθεί στα αγωνιώδη αιτήματα του ελληνικού λαού, που εξακολουθεί να πιστεύει ότι δίκαιες λύσεις για την έξοδο από την κρίση είναι ρεαλιστικές μόνο με την στροφή στην ανάπτυξη, η οποία θα θεμελιωθεί πάνω στις αρχές της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης διαθέτοντας ειλικρινές κοινωνικό πρόσωπο. Συνεπώς είναι ξεκάθαρο ότι η συμμετοχή μου σε ένα κυβερνητικό σχήμα σαν το σημερινό δεν έχει απολύτως κανένα νόημα σε ότι με αφορά. Η απάντηση στην κρίση μπορεί να προκύψει μέσα από την ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης».