ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

O Μπερλουσκόνι δεν κυριολεκτεί, απλώς εκφράζει τον διάχυτο αντιγερμανισμό….




Ψυχαναλυτής δεν είμαι, αλλά δεν πιστεύω ότι ο Μπερλουσκόνι  υποστηρίζει  στα σοβαρά   αυτό που δήλωσε ενώπιον οπαδών του στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης για τις ευρωεκλογές(27.4.14), καταφερόμενος  εναντίον του γερμανού σοσιαλιστή Μάρτιν Σουλτς: Ότι δηλαδή "για τους Γερμανούς  τα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν υπήρξαν ποτέ".

Προφανώς ο μεγαλοεπιχειρηματίας ξέρει πως υπάρχουν Γερμανοί που αναγνωρίζουν  τα στρατόπεδα του παρελθόντος, έστω και αν στo παρόν  η χώρα τους επιδίδεται στη  κατασκευή ενός γιγαντιαίου οικονομικού στρατοπέδου  εις βάρος των λαών της Νότιας Ευρώπης.

Πολλοί Γερμανοί αξιωματούχοι  έδειξαν να «παίρνουν  στο κρανίο» τις δηλώσεις του «καβαλιέρε». Ο Ραλφ Στέγκνερ του SPD κάλεσε τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), μέλος του οποίου είναι η "Φόρτσα Ιτάλια" του  Μπερλουσκόνι, να καταδικάσουν τις δηλώσεις αυτές. Η Γενική Γραμματέας του SPD Γιασμίν Φαχίμι χαρακτήρισε τα σχόλια του Μπερλουσκόνι " ολισθήματα ... που όχι μόνο ζημιώνουν την εικόνα της Ιταλίας, αλλά θέτουν επίσης σε κίνδυνο τον πολιτικό πολιτισμό και τις αξίες της Ευρώπης", ενώ ο Γενικός Γραμματέας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Πέτερ Τάουμπερ δήλωσε πως τα σχόλια του Μπερλουσκόνι ήταν "τόσο παράλογα ώστε δεν αξίζουν σχολιασμού". Η   γερμανίδα υπουργός αρμόδια για οικογενειακά θέματα  Μανουέλα Σβέσιχ,  μίλησε για δηλώσεις    επιθετικές εναντίον όλων των Γερμανών, ενώ ο  Μάρτιν Σουλτς    καυτηρίασε από τις στήλες του περιοδικού  "Ντερ Σπίγκελ"  το γεγονός ότι «το  ιταλικό αδελφό κόμμα προς τη  CDU διεξάγει προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές του Μαΐου με συνθήματα  όπως "Περισσότερη Ιταλία, Λιγότερη Γερμανία".

Τα σκέφτηκαν και τα είπαν όλα οι Γερμανοί μεγαλοπαράγοντες, όμως δεν σκέφτηκαν να δώσουν  μια ερμηνεία του αντιγερμανισμού που χαρακτηρίζει τη σημερινή Ευρώπη. Εκεί κάνουν «μόκο», εκεί περιορίζονται στο να παρουσιάζουν  τους επικριτές ως «απολίτιστους», «ανεύθυνους» και «εθνικιστές».

«Ο καθείς και τα όπλα του», που λένε, και το Δ Ράϊχ με τον ιμπεριαλισμό της συσκότισης . Είμαστε 30 χρόνια μακριά από το οργουελικό  «1984», αλλά  τόσο κοντά…