ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Φωτοβολταϊκά: H μεγάλη εξαπάτηση των συμπολιτών μας από το ΥΠΕΚΑ




Του Ηλία Νικολόπουλου*




Η αθέτηση υποσχέσεων και ουσιαστικά η εγγραφή υποθηκών πάνω σε περιουσίες πολιτών, αποτελούν χαρακτηριστικά της μνημονιακής πολιτικής και της πλήρους υποταγής της κυβέρνησης «στη φωνή των κυρίων» της.



Στην περίπτωση των φωτοβολταϊκών στέγης, το ΥΠΕΚΑ έκανε προ καιρού εκστρατεία για να πείσει τους πολίτες για το ενεργειακώς αυτονόητο με την ανάπτυξη των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας και για την μικρή ενίσχυση του οικογενειακού εισοδήματος. 36.000 νοικοκυριά πείσθηκαν να παραχωρήσουν ιδιόκτητες επιφάνειες για τη παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, που δεν θα είχε περιβαλλοντικές επιπτώσεις και θα ήταν προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και της ποιότητας ζωής.



Σήμερα η προοπτική αυτή διαψεύδεται, το ΥΠΕΚΑ αποδεικνύεται «χορηγός» των μεγάλων συγκροτημάτων παραγωγής ενέργειας ενώ από την άλλη πλευρά παραβιάζει μονομερώς τα αρχικώς συμφωνηθέντα με τους ιδιοκτήτες σπιτιών: μειώνει την τιμή της προσφερόμενης από τους ιδιοκτήτες κιλοβατώρας κατά     30-40% και γενικά ακυρώνει την αρχική υπόσχεση και συμφωνία περί «εγγυημένης τιμής». Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βιώνουν πλέον την de facto κατάληψη των στεγών τους από εγκαταστάσεις που προσφέρουν στους ίδιους ελάχιστα και δεσμεύουν το χώρο τους για μια 25ετία. Μια άλλη αθλιότητα προστίθεται στις αθλιότητες που ζούμε σήμερα.



Η νέα παρασπονδία της μνημονιακής εξουσίας, δείχνει καθαρά την αδιαφορία της για τη δημιουργία ενός πιλοτικού ενεργειακού υποδείγματος, που θα ενέπνεε ευρύτερες πρακτικές και θα συνέβαλε αποφασιστικά στον ενεργειακό εφοδιασμό της χώρας και στη βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου.





Μαζί με όλους τους πολίτες που συνεισφέρουν στον δίκαιο αγώνα των κατόχων φωτοβολταϊκών στέγης, δηλώνω κι εγώ τη συστράτευσή μου στις όποιες νομικές και πολιτικές ενέργειες ασκηθούν, σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.



Η μάχη εναντίον της εγχώριας και ξένης κλεπτοκρατίας πρέπει να ενταθεί και ο αγώνας να δικαιωθεί.

*Συνταγματολόγος, υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Δ.Ε του ΔΗΚΚΙ

Σχετικά : http://hliasnikolopoulos.blogspot.gr/

http://oikonikipragmatikotita.blogspot.gr/2014/03/blog-post_30.html