ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Αυτό πα να πει μαχόμενη Οικολογία….



 

Αυτή  η είδηση είναι μπαγιάτικη – βλέπετε,  «την πήρε το ποτάμι» του προεκλογικού αγώνα. Όμως είναι αξιομνημόνευτη και  λέει πολλά για την Κύπρο και τους πολιτικούς της, για όσους ενδίδουν σαν τρομαγμένα ανθρωπάκια και για όσους αντιστέκονται …Λέει ακόμη για την μαχόμενη οικολογία, που κάνει μπαμ σε σχέση με την οικολογία των φλούφληδων….

Η είδηση αναφέρεται στην εξαγωγή των καταθέσεων από τις κυπριακές τράπεζες, πριν από την επαίσχυντη μνημονιακή ρύθμιση, που έβαλε χέρι στα λεφτά των καταθετών και υπονόμευσε (επαόριστο…) την αξιοπιστία του τραπεζικού συστήματος. Προφανώς , οι «εξαγωγείς» χρημάτων είχαν  τύχη ή τηλεπάθεια ή υπόγεια ενημέρωση για την επίθεση της  οικονομικής Γκεστάπο …. Και ενώ  η  ψυχανάλυση  ή αστυνομική διερεύνηση των φυγάδων εκκρεμεί, η κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών αποφάσισε -  με τις ψήφους του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ-  

να μη συμπεριληφθούν στην έκθεση για την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας, τα ονόματα των φυσικών ή νομικών προσώπων,  που προέβησαν σε εκροές κεφαλαίων από την 1η έως τις 27 Μαρτίου 2013 ! 

Από την άλλη πλευρά :

-         Ο γγ των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης είπε  ότι θα δημοσιοποιήσει όσα στοιχεία έχει στην κατοχή του, δηλαδή τον κατάλογο με τα 6.000 ονόματα από την 1η έως τις 15 Μαρτίου, ενώ διευκρίνισε ότι επίσης κατέχει τον κατάλογο για τις εκροές από τις 16 έως τις 27 Μαρτίου.

-         Το ΔΗΚΟ και η ΕΔΕΚ τάχθηκαν υπέρ της δημοσιοποίησης όλων των καταλόγων των εκροών καταθέσεων.

-         Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ανδρέας Κυπριανού είπε  ότι πρέπει να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων, τα οποία προέβησαν σε εκροές κεφαλαίων κατά την επίμαχη περίοδο.

-         Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ, Φύτος Κωνσταντίνου, δήλωσε ότι η Επιτροπή Θεσμών αναίρεσε την πρώτη απόφασή της για δημοσιοποίηση όλων των ονομάτων .