ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Η αναγνώριση της γενοκτονίας δεν χωρίζει, αλλά ενώνει….




«Τιμούμε την 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης για τους 353.000 δολοφονημένους και τις χιλιάδες διωγμένους από τις πατρογονικές τους εστίες Έλληνες Ποντίους», τονίζει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε μήνυμά του για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού και ζητά από την πολιτική και πνευματική ηγεσία της Τουρκίας την αναγνώρισή της.
Ο Α. Τσίπρας αναφέρει στο μήνυμά του ότι «απαιτούμε από την πολιτική και πνευματική ηγεσία της Τουρκίας την αναγνώριση των διωγμών και των δραματικών συνεπειών τους στον Ποντιακό Ελληνισμό» και προσθέτει ότι σχεδόν έναν αιώνα μετά «κοιτάμε προς τα εμπρός, προς το μέλλον, μαζί με τους συμπολίτες μας, που αποτελούν εδώ και δεκαετίες, ένα από τα πιο δημιουργικά και προοδευτικά τμήματα του λαού μας».
Ακριβώς επειδή πιστεύουμε στην ειρήνη και τη φιλία των λαών και βέβαια στην καλή γειτονία, σημειώνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,  «θεωρούμε ότι η ιστορική αποκατάσταση των γεγονότων και ο καταλογισμός των ευθυνών σε όσους προκάλεσαν, σχεδίασαν, ανέχτηκαν και εκτέλεσαν αυτές τις δολοφονίες και τους διωγμούς, αποτελούν ιστορική δικαίωση και παρακαταθήκη για το μέλλον, μία πράξη που δεν χωρίζει, αλλά ενώνει».
Ο Α. Τσίπρας απευθύνει χαιρετισμό «σε όλους τους νεοπρόσφυγες Ποντίους από την πρώην Σοβιετική Ένωση που ακόμη και σήμερα αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην ενσωμάτωσή τους στην ελληνική κοινωνική πραγματικότητα». 

Ούτε αυτοί, προσθέτει, γλίτωσαν από την οικονομική κρίση και την καταστροφική πολιτική του μνημονίου, καθώς οι μνημονιακές κυβερνήσεις δεν δίστασαν να καταργήσουν τις συντάξεις υπερηλίκων και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χιλιάδων νεοπροσφύγων. Χρέος και δέσμευσή μας είναι η αποκατάσταση αυτών των κατάφωρων αδικιών, καταλήγει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.