ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Φωτοβολταϊκή κλεπτοκρατία



Στις 27 Μαϊου  κατατέθηκαν ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου οι πρώτες ομαδικές αγωγές των παραγωγών φωτοβολταϊκού ηλεκτρισμού (φυσικά πρόσωπα)  κατά του Δημοσίου. Με τις εν λόγω αγωγές διεκδικούνται αφενός τα ποσά που αντιστοιχούν στο πιστωτικό τιμολόγιο για την εγχεόμενη ηλεκτρική ενέργεια του έτους 2013 και, αφετέρου, η αποκατάσταση, με την καταβολή αποζημιώσεως, της ηθικής βλάβης που έχουν υποστεί οι παραγωγοί από τις διατάξεις του ν. 4254/2014.
Σχετικά δες «Το διπλό ηλεκτροσόκ στους μικρομεσαίους από την πράσινη ανάπτυξη» http://oikonikipragmatikotita.blogspot.gr/2014/05/blog-post_11.html

Για τις αγωγές αυτές, το δικηγορικό γραφείο Παπακωνσταντίνου-Κατρούγκαλος-Χλέπας τονίζει ότι θα επιδιώξει την απευθείας εισαγωγή της υπόθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας με τη διαδικασία της πρότυπης (πιλοτικής) δίκης, σύμφωνα με τους ορισμούς του ν. 3900/2010. Επιδίωξη θα είναι να εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία θα κρίνει τη συνταγματικότητα των επίμαχων διατάξεων του ν. 4254/2012, εντός του ερχόμενου έτους. Στη συνέχεια και εφόσον απαιτηθεί, θα γίνει προσφυγή εκ μέρους των ιδίων παραγωγών στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Στρασβούργο).

Επίσης, το γραφείο ενημερώνει ότι εντός του πρώτου δεκαημέρου του μηνός Ιουνίου θα καταθέσει νέες ομαδικές αγωγές στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, ακολουθώντας την ίδια ως άνω διαδικασία (συμμετοχή σε πρότυπη δίκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας και προσφυγή, εφόσον απαιτηθεί, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων). Για τον λόγο αυτό, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν έως την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014 τα αναγκαία προς τούτο στοιχεία, προκειμένου να συμμετέχουν στις εν λόγω νέες ομαδικές αγωγές. Συγκεκριμένα, παρακαλούνται να αποστείλουν: 1. Σύμβαση πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας 2. Καταστατικό εταιρείας. 3. Πιστωτικό τιμολόγιο για το έτος 2013. 4. Ακριβή υπολογισμό του ποσοστού της εφεξής μειώσεως της τιμής πώλησης. 5. Υπογεγραμμένο εις τριπλούν πληρεξούσιο, το οποίο θα αποσταλεί από τη Δικηγορική Εταιρεία  στους ενδιαφερομένους παραγωγούς.
Πληροφορίες  στο τηλ. 210-7222007 (κα Γαλάνη ή κα Μαρούτσου).