ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Ρομά Μουσουλμάνα εκτός ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ !




Παρά την αρχική προώθησή της στο ευρωψηφοδέλτιο του  ΣΥΡΙΖΑ, η  Σαμπιχά Σουλεϊμάν ,   Ρομά και Μουσουλμάνα,  τελικά εξώσθηκε από αυτό !
Οι λόγοι  του αποκλεισμού της ανάγονται από ορισμένους στις πιέσεις του  τουρκικού προξενείου στη Θράκη. Να τι είχε δηλώσει η Σαμπιχά στην διάσκεψη του ΟΗΕ για τις μειονότητες στην Γενεύη:

 «Η μητρική μου γλώσσα είναι η ρομανί, η γλώσσα των Τσιγγάνων…ως μουσουλμάνα της Θράκης, υποχρεώθηκα να πάω σε σχολείο όπου διδάχθηκα μία τρίτη γλώσσα, τα τουρκικά….οι μουσουλμάνοι τουρκικής καταγωγής προσπαθούν να  επιβάλλουν στους Ρομά εκτός από τη γλώσσα τους και την ταυτότητά τους με την κατασκευή τζαμιών μέσα στους οικισμούς τους, είτε με τη δημιουργία σωματείων υποστηρικτικών προς την Τουρκία, στα οποία και επιμένουν να τους εγγράψουν…. …Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τη δική μας ταυτότητα με μία άλλη»…

Αν αληθεύει η είδηση περί πιέσεων της τουρκικής πλευράς και περί ενδοτικότητας της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τότε η κατάσταση είναι θλιβερή. Και άκρως  επικίνδυνη για τη χώρα.

Σχετικά