ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή, 18 Απριλίου 2014

Συνήγορος του Νίκου Δήμου

Διαβάζω στις ειδήσεις : Τον αφορισμό του Νίκου Δήμου ζητά ο μητροπολίτης Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, αποκαλώντας τον «αθεόφοβο» και «ανθρωπάκι»,  με αφορμή τα όσα δήλωσε ο συγγραφέας για το Άγιο Φως.

Σε δήλωσή του ο Αμβρόσιος ανέφερε :  
«Ξεπρόβαλε και πάλι ο αθεόφοβος, για να προσβάλει την αγία Ορθοδοξία μας! Πρόκειται για το ανθρωπάκι, το δημοσιογράφο - στρεβλωτή και διαστρεβλωτή της αλήθειας δημοσιογράφο- Νίκο Δήμου! Είπεν ο αθεόφοβος, ότι το Άγιο Φώς, το οποίο πηγάζει θαυματουργικά από τον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας, είναι μύθος, η δε ευλαβική αποδοχή του εκ μέρους των ευσεβών χριστιανών, συνιστά ειδωλολατρείαν!'Ετσι έβγαλε αυτό, που έκρυβε μέσα του, δηλ. την σαπίλα της ψυχής του, την ασέβεια πρός τόν Θεό! Και αυτό είναι φυσικό! Ο καθένας μας, της ευκαιρίας δοθείσης, βγάζει αυτό, που έχει μέσα του! Έτσι, λοιπόν, ο σκύλος γαυγίζει!Ο γάϊδαρος γκαρίζει! Ο βάτραχος κράζει κοάξ-κοάξ! Και ο άθεος βγάζει πρός τά έξω τη σαπίλα της ψυχής του! (υπογράμμιση ΟΙΚΟΝΙΚΗΣ). Εάν υπήρχε στιβαρά εκκλησιαστική Διοίκηση, τότε θα είχε εκδώσει ΑΦΟΡΙΣΜΟ για το ασεβέστατο αυτό ανθρωπάκι».

Σε δήλωσή του στον Βήμα 99,5 ο Νίκος Δήμου απάντησε : «Ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα αγάπης δύο ημέρες πριν από το Πάσχα».

Δε θα σταθώ στο αν το  « Άγιο φως»  πηγάζει θαυματουργικά, δε θα σταθώ στο  αν  ο άθεος βγάζει προς τα έξω  σαπίλα ή  στο κατά πόσο είναι  «σωφρονιστική» η  απειλή του αφορισμού , όπως και δε θα σταθώ στη δημοσιοσχεσίτικη  και εντυπωσιοθηρική συμπεριφορά  του Δήμου και στη φοβισμένη στάση του «Ποταμιού» έναντι της Εκκλησίας.  Θα σταθώ  μόνο στο σαρκασμό του Δήμου περί του «μηνύματος αγάπης δυο ημέρες πριν το Πάσχα» : Τον οποίο σαρκασμό και προσυπογράφω….