ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή, 18 Απριλίου 2014

Αν ο Σύριζα .....
Του Κώστα Λαπαβίτσα

Σημείωση ΟΙΚΟΝΙΚΗΣ : Η χώρα χρειάζεται και μπορεί να ανεβάσει μια κυβέρνηση με δημοκρατικά καθήκοντα :  Για την ανατροπή της νεοαποικιακής-μνημονιακής τυραννίας, για την ανόρθωση των εγχώριων παραγωγικών δυνάμεων με παράλληλη  αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Αυτό το μέγιστο δημοκρατικό έργο – εξωστραφές και εσωστραφές- μπορεί να διεκπεραιώσει μια  ρεαλιστική κυβέρνηση της δημοκρατικής αριστεράς ,   που δεν είναι υπό την επήρεια πολιτικών παραισθησιογόνων : Που  ΔΕΝ έχει τη ψευδαίσθηση  ότι οι λαϊκές μάζες είναι παρατεταγμένες ενώπιον των χειμερινών ανακτόρων…Έχω τη γνώμη ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται  επειγόντως και ένα «τρίτο ρεύμα»: Πέρα από την αφελή βεβαιότητα ότι θα αρκέσει  η διαπραγματευτική του «μαγκιά» για να  βάλει στη θέση τους τις κυρίαρχες ευρωπαϊκές ελίτ, αλλά και πέρα από την αριστεροσύνη κάποιων που νομίζουν ότι θα προωθήσουν τη πρώτη φάση του Σοσιαλισμού εν μέσω της νεοφιλελεύθερης τάξης πραγμάτων…

Σχετικά δες

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ
"Μια αριστερή κυβέρνηση με επίκεντρο το ...
Σύριζα θα μπορούσε πραγματικά να αλλάξει τα πράγματα χτυπώντας τις ταξικές δομές που έχουν καταστρέψει τη χώρα. Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να υπάρξει ξεκάθαρος ριζοσπαστισμός που θα απευθυνθεί ανοιχτά στην κοινωνία. Οι τομές που απαιτούνται για να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της θα φέρουν σκληρή σύγκρουση με τους περιοριστικούς θεσμικούς μηχανισμούς της ΟΝΕ και της ΕΕ. Η αντίδραση στο θέμα της διαγραφής του χρέους και των άλλων απαραίτητων μέτρων θα είναι λυσσαλέα, ενώ θα τεθεί ευθέως θέμα αποπομπής από την ΟΝΕ.


Μια αριστερή κυβέρνηση δε θα πρέπει να υποκύψει στον εκβιασμό, γνωρίζοντας ότι μια ενδεχόμενη επιστροφή σε εθνικό νόμισμα μπορεί να αποτελέσει όχι μόνο ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί, αλλά και ένα σημαντικό εργαλείο που, μαζί με άλλα, μπορεί να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος της χώρας. Καθώς η ΕΕ βρίσκεται σήμερα σε εξαιρετικά ασταθή κατάσταση, ενώ η νομισματική ένωση έχει ουσιαστικά αποτύχει, η Ελλάδα έχει μια εξαιρετική ευκαιρία να βάλει τις σχέσεις της με την Ευρώπη σε υγιέστερη βάση, διασώζοντας την οικονομία και την κοινωνία της.

Είναι απαραίτητο επίσης να υπάρχει τεχνική επάρκεια.
Μια αριστερή κυβέρνηση θα πρέπει να ξέρει που θα βαδίσει και πως, πράγμα που σημαίνει τεχνικές γνώσεις της ελληνικής και της ευρωπαϊκής οικονομίας και ξεκάθαρη αντίληψη των βημάτων που θα χρειαστούν. Απαιτείται σχέδιο, αλλά και οι άνθρωποι που θα το κάνουν πραγματικότητα. Εκεί θα βασιστεί και η εμπιστοσύνη των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων σε μια αριστερή κυβέρνηση.

Οι εκλογές της 25ης Μαΐου έχουν τεράστια σημασία για την πορεία της χώρας......
Αν ο Σύριζα υποστείλει τη σημαία του ριζοσπαστισμού, τότε το μέλλον διαγράφεται ακόμη πιο απειλητικό. Αν όμως στείλει το μήνυμα που πρέπει στην κοινωνία και νικήσει αποφασιστικά, θα υπάρξει η δυνατότητα σε σύντομο χρονικό διάστημα να σχηματιστεί η αριστερή κυβέρνηση που χρειάζεται ο τόπος. Αυτό είναι και το μεγάλο διακύβευμα των ευρωεκλογών."

από εδώ