ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Παρέμβαση Πρωθυπουργού για το γάλα; Πρόβα για το τραγούδι no milk today....

Η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας απέστειλε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό για την επιμήκυνση του χρόνου του φρέσκου γάλακτος,  που υπογράφει ο πρόεδρός της κ. Ν. Παλάσκας. 

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κτηνοτρόφους γαλακτοπαραγωγούς το πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης, το οποίο προβλέπει την επιμήκυνση του χρόνου ζωής του φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος. Οι αλλαγές αυτές γίνονται σύμφωνα με τις συστάσεις του ΟΟΣΑ και την απαίτηση της τρόικας για την 100% εφαρμογή τους, χωρίς δηλαδή εκπτώσεις. Βέβαια, για την κυβέρνηση δεν είναι τόσο απλά τα ζητήματα, αφού υπάρχουν αντιδράσεις από τους κτηνοτρόφους που αντιλαμβάνονται ότι αυτό θα αποτελέσει χαριστική βολή για την κτηνοτροφία που έχει απομείνει.
Δεν θέλουμε η Κυβέρνηση να υποκύψει στην πίεση των ισχυρών στον τομέα του αγελαδινού γάλακτος.
Ενημερώνουμε πως η επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος σε 11 μέρες αποτελεί κοροϊδία για τον καταναλωτή που θα ζητά φρέσκο γάλα και θα παίρνει ξινόγαλο.
Οι συνέπειες της αύξησης ζωής του φρέσκου γάλακτος από τις πέντε στις έντεκα ημέρες θα είναι τραγικές. Ανοίγουμε τον δρόμο για αθρόες εισαγωγές γάλακτος και στο τέλος θα πίνουμε κάτι που δεν θα ξέρουμε από πού κρατάει η σκούφια του.
Σήμερα πάνω από την μισή ποσότητα γάλακτος που πωλείται είναι εισαγόμενο,  τι θέλουν λοιπόν; να εισάγουμε 100% όλη την ποσότητα γάλακτος για να ρίξουμε τις τιμές και να αποτελειώσουμε και την κτηνοτροφία, αλλά και το καταναλωτικό κοινό. Γιατί κινούμαστε σε αυτά τα μονοπάτια που μόνο καταστροφή μπορούν να φέρουν για όλους μας. Για να ανέβει η τιμή όταν μετά από ένα χρόνο δεν θα υπάρχει αγελάδα στην Ελλάδα;
Η δική μας παραγωγή φταίει για την υψηλή τιμή;
Και αν σταματήσουμε να παράγουμε γάλα τι θα παράγουμε σε αυτή τη χώρα θα ζητάμε ξανά δανεικά για να εισάγουμε ακόμη και γάλα;
Η ευθύνη τώρα είναι αποκλειστικά στους Βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου. Τους καλούμε να μην συμφωνήσουν στην καταστροφή της ελληνικής αγελαδροτροφίας στις αθρόες εισαγωγές γάλακτος που θα οδηγήσουν σε δραματική αύξηση του ελλείμματος στον αγροτικό εμπορικό ισοζύγιο.
Ζητούμε από τους Έλληνες Βουλευτές αφενός μεν να αφαιρεθεί από το νομοσχέδιο ολόκληρη η αναφορά στο αγελαδινό γάλα, αφετέρου δε να προστατέψουν τον Έλληνα κτηνοτρόφο αλλά και καταναλωτή».
ΠΗΓΗ : ΙΣΚΡΑ