ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Ο Πάγκαλος για τον κύριο Τίποτα…



William Shakespeare, «Τρικυμία» : «Δεν μπορείς να βγάλεις τίποτα από το τίποτα»

Τα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» ασχολούνται με τον κ. Πάγκαλο , που πριν από 20 χρόνια είχε χαρακτηρίσει τον κ. Αβραμόπουλο, αντίπαλό του στις  δημοτικές εκλογές, ως «κύριο Τίποτα»…
Τώρα ο κ. Πάγκαλος χαρακτηρίζει τιμητική - για τον ίδιο και τη χώρα -  την πρόταση που έβγαλε (προ εξαμήνου) ο κ. Τίποτα με στόχο να  εκπροσωπήσει ο ίδιος  την Ελλάδα στη στρατιωτική σύνοδο της ΕΕ.
Και μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 ξεκαθαρίζει  ότι δεν μετανιώνει γι αυτά που έλεγε προεκλογικά, στις δημοτικές εκλογές του 1994, για τον  Δημήτρη Αβραμόπουλο :  
«Η πολιτική είναι άγριο σπορ.  Δεν είναι μπάσκετ. Είναι ράγκμπυ ή, για να πω κάτι χειρότερο, χόκεϋ επί πάγου. Πρέπει να παίξεις πολύ ξύλο για να κερδίσεις και να φέρεις τον άλλο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή στη μεγαλύτερη δυνατή δυσχέρεια.»
Όλα αυτά είναι γραφικά, αποδίδουν μια εσάνς «πολιτικού της πιάτσας», αλλά δεν απαντούν στο πολιτικό φάουλ  που διέπραξε  τότε ο Πάγκαλος ως υποψήφιος . Γιατί άγριο-ξεάγριο, ΚΑΙ το ράγκμπυ ΚΑΙ το χόκεϋ έχουν κανόνες, επομένως έχουν και φάουλ όταν οι κανόνες παραβιάζονται…..
Ειρήσθω εν παρόδω, ότι το φάουλ  εναντίον του κ. Κανένα ήταν πταίσμα σε σχέση με το ατόπημα που διέπραξε τότε ο Ανδρέας Παπανδρέου - συναινούντος του Θεόδωρου Πάγκαλου -  να τάξει  στον προαλειφόμενο ως Δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ μερικά δις δραχμών , με στόχο τον επηρεασμό του εκλογικού σώματος…
 Εξ άλλου ο Θ. Πάγκαλος  εμφανίστηκε  ιδιαίτερα εύθικτος στο θέμα της συνδιάσκεψης για την Ελιά: «Πώς να πάω αφού δεν με έχουν καλέσει; …»
Έχω πάντως την υποψία ότι η ευθιξία του κ. Πάγκαλου δεν θα κρατούσε, αν η «Ελιά» μετονομαζόταν σε «Κοψίδια»….