ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Ο Ομπάμα τρώει βιολογικά




Δημοσιεύεται στην ΑΥΓΗ της 15.3.14

Στη φύση τα σώματα έχουν   μήκος, πλάτος, ύψος . Αλλά και η   ανθρώπινη  οικονομία είναι τρισδιάστατη, καθώς προσδιορίζεται  από το ατομικό εισόδημα, από  τα συλλογικώς νεμόμενα αγαθά -  όπως είναι τα δάση, οι παραλίες, ο οδικός χώρος  – κι ακόμη από την ποιότητα των καταναλωτικών αγαθών.
Στις συνθήκες της μνημονιακής λιτότητας η προσοχή στρέφεται   κυρίως   στο λαϊκό εισόδημα .  Και όμως, συχνά-πυκνά στις άλλες διαστάσεις  γίνονται  «Σόδομα  και Γόμορα» - κατά πως  έλεγε η Σαπφώ Νοταρά….
Στο Βέλγιο, πριν 15 περίπου χρόνια, σε  μια κοινωνία   πιο οργανωμένη από τη δική μας και όχι υπό συνθήκες κρίσης,  οι παραγωγοί ζωοτροφών για πουλερικά είχαν τη φαεινή ιδέα να διοχετεύσουν καμένα λάδια αυτοκινήτων (!)  μέσα στο «χαρμάνι» των υλικών που μέχρι τότε χρησιμοποιούσαν, με αποτέλεσμα να μεταφέρουν   διοξίνες στο πιάτο των καταναλωτών…Την ίδια περίοδο εξελισσόταν  η υπόθεση των τρελών αγελάδων, πάλι λόγω  νόθευσης  ζωοτροφών, η οποία οδήγησε σε σφαγιασμούς αναρίθμητων ζώων, σε ανθρώπινες και οικονομικές απώλειες.
 Στη διεθνή σκηνή δεν είναι ασυνήθιστη η επανεμφάνιση νοσημάτων και επιδημιών, που κάποτε θεωρήθηκαν  εξαφανισμένες. Πρόσφατα στην Ελλάδα καταγγέλθηκαν δυο κρούσματα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας, που πιθανολογήθηκαν - από γεωτεχνικούς εμπειρογνώμονες -  ως προερχόμενα  από ανεξέλεγκτα εισαγόμενες  ζωοτροφές. Αυτό όμως ήταν το λιγότερο μπροστά στην υπόθεση του ελαιολάδου, του οποίου  προτάθηκε από την Τρόϊκα και τον ΟΟΣΑ   η ανάμιξη με σπορέλαια, για τη κατανάλωση των πλεονασματικών βορειοευρωπαϊκών σπορελαίων!  
Χαρακτηριστική ήταν μια καταγανακτισμένη  ανακοίνωση των «Γεωπόνων του Κόσμου» (Πρόεδρος Σταμάτης Σεκλιζιώτης) :  «…. Μια τέτοια «πράξη πολιτικής» θα την σκέφτονταν μόνο ένα διεφθαρμένο μυαλό φασιστικής νοοτροπίας, ένας ψυχρός δολοφόνος της Μεσογειακής Γεωργίας και Διατροφής….»  
   Η  Ευρώπη θα έπρεπε να πρωτοστατεί στους αγώνες για διαφάνεια και  αναβάθμιση των ατομικά καταναλισκόμενων προϊόντων και υπηρεσιών. Όμως αυτό γίνεται προβληματικό  ενόσω  κυριαρχεί ένας δουλικός «ευρωπαϊσμός», ή, στην καλύτερη περίπτωση, ένας ευρω-ντετερμινισμός που θεωρεί την τρέχουσα όδευση ως ιστορικό μονόδρομο προς  μείζονες, υπερεθνικούς σχηματισμούς. Η δεύτερη περίπτωση εκπροσωπείται από τη «Δημιουργία ξανά» του Θάνου Τζήμερου, η πρώτη από διάφορους οικολογίζοντες (π.χ. το σχήμα «Ευρώπη-Οικολογία)που υποστηρίζει την  ομοιοπαθητική θεραπεία της σημερινής  Ευρώπης με περισσότερη Ευρώπη. Κοντολογίς, ενώ η Ευρώπη μένει μετεξετασταία στην τρίτη Γυμνασίου, αυτοί  προτείνουν την εισαγωγή της σε μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών…
Η Αμερική είναι ο μεγαλύτερος παράγων απορρύθμισης της ποιότητας των γεωργικών προϊόντων, όμως αυτό δεν εμποδίζει τον  Ομπάμα να συντηρεί  βιολογικό μπαχτσέ στο  Λευκό  Οίκο! Το βεβαιώνει ο προσωπικός του σεφ,  Μητσοτάκης ονόματι, ανηψιός του «Επίτιμου» [εδώ λέγεται  τρις το αντιβασκανιακόν επιφώνημα «φτουσκουληκομυρμηγκότρυπα»]: Ο Ομπάμα  φυλάγεται κι ας   πνιγεί το πόπολο, ο σεφ αποδεικνύει το «ελληνικόν δαιμόνιον»…