ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Στην Κύπρο δεν πέρασε το Νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις




Στην  ολομέλεια της Κυπριακής Βουλής  ισοψήφισαν οι εχθροί και οι υποστηρικτές  του νομοσχεδίου για τις ιδιωτικοποιήσεις, με 25 ψήφους υπέρ, 25 εναντίον και πέντε αποχές. Το αποτέλεσμα θεωρήθηκε ως απορριπτικό για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, που ήταν άμεσο αίτημα της Τρόϊκας και προϋπόθεση εκταμίευσης της επόμενης δόσης,  είχε  δε αποτελέσει αιτία για ένα μαραθώνιο διαβουλεύσεων.
Εναντίον του νομοσχεδίου ψήφισαν  ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ και Νίκος Κουτσού. Υπέρ ψήφισαν ΔΗΣΥ, Νικόλας Παπαδόπουλος, Σοφοκλής Φυττής, Γιώργος Προκοπίου  Δημήτρης Συλλούρης και Ζαχαρίας Κουλίας.
Όπως ήταν αναμενόμενο, εναντίον του νομοσχεδίου ψήφισε και ο Γιώργος Περδίκης , βουλευτής  των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, πολέμιος του Σχεδίου Ανάν το 2004 και συνεπής αντικατοχικός αγωνιστής : Δηλώνοντας για μια ακόμη φορά τη διαφορά των περισσοτέρων Κυπρίων οικολόγων που βιώνουν την τουρκική Δαμόκλειο σπάθη, έναντι  κάποιων επαμφοτεριζόντων "δικών μας" - του χώρου των  Οικολόγων Πρασίνων  . Οι οποίοι έτσι και κατάφερναν να μπουν στην ελληνική βουλή τον Μάη του 2012, θα μετατρέπονταν κατά πάσα πιθανότητα  σε συνιστώσα της μνημονιακής κυβέρνησης και θα έκαναν περιττές τις εκλογές του Ιουνίου….