ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Το σωστό είναι σωστό, έστω και αν προέρχεται από τον Ραγκούση….






 «Μείζονες αλλαγές που μας οδηγούν σε έναν απίστευτο πολιτικό μεσαίωνα ανακοινώνονται ως αποφάσεις», λέει ο Γιάννης Ραγκούσης με αφορμή την απόφαση της συγκυβέρνησης για σταυροδοσία στις ευρωεκλογές….
Δεν  θα διαφωνήσω με το «απίστευτον» της υπόθεσης όπως και με τον χαρακτηρισμό της ως «πολιτικό μεσαίωνα» :  Όμως η  μνημονιακή χούντα έχει κάνει χιλιάδες απίστευτα πράγματα πιστευτά, κι ακόμη έχει κάνει απολύτως πιστευτή την διάθεσή της για  ολική επαναφορά της χώρας στον Μεσαίωνα – τοις Γερμανών (χ)ρήμασιν πειθόμενη. Εν ολίγοις, μου φαίνεται σωστή η διαμαρτυρία του Ραγκούση, αλλά κομμάτι δυσανάλογη….
Συνεχίζει ο ίδιος :
 «Ποιό κομματικό ή κοινοβουλευτικό  όργανο του σημερινού ΠΑΣΟΚ συνεδρίασε και πότε για να εγκρίνει αυτά τα πολιτικά εγκλήματα; Ναι, να φύγουμε από τον αδιαφανή και χωρίς προκριματικές εκλογές διορισμό ευρωβουλευτών. Αλλά, αναλογίζεστε πόσο μαύρο πολιτικό χρήμα θα απαιτεί η εκλογή ευρωβουλευτή με σταυρό σε μια μόνον εκλογική περιφέρεια 8.000.000 ψηφοφόρων; Αναλογίζεστε πως πλέον οι ευρωβουλευτές θα αποφασίζονται από τα κανάλια με βάση ποιός θα είναι ο εκλεκτός των δελτίων ειδήσεων της τελευταίας εβδομάδας ; Πόση ακόμη μιντιακή εξάρτηση και διαπλοκή αντέχει το ελληνικό πολιτικό σύστημα; Πόσο λαϊκισμό;»
Η εκλογή ευρωβουλευτών με σταυροδοσία είναι μια γερή «πάσα» στην μιντιακή αγορά προσωπικοτήτων –  που με όρους μαγκιάς θα προσδιορίζαμε ως « πούλημα μούρης»…Αλλά αυτό δεν έκανε διαρκώς η μνημονιακή χούντα, δηλαδή το να δίνει πάσες στην αγορά;