ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ο Κρίτων Αρσένης για τα μεταλλεία χρυσού….




Με αφορμή τη μεγάλη πορεία κατοίκων εναντίον των μεταλλείων χρυσού της Χαλκιδικής, ο ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης εξέφρασε  πλήρη  συμπαράστασή  στο δίκαιο αγώνα κατά της  αποψίλωσης του αρχέγονου δάσους των Σκουριών στο ρέμα Καρατζά και την εκχέρσωση του χώρου του εργοστασίου εμπλουτισμού,  υπό την ανοχή και προστασία  κυβέρνησης και  ελεγκτικών μηχανισμών.

Όπως ανάφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά, για άλλη μια φορά η κυβέρνηση αποφάσισε να προωθήσει τα ιδιωτικά συμφέροντα με κάθε κόστος για τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και το περιβάλλον, σε ένα θλιβερό κοντράστ με το ρουμανικό κράτος που προτίμησε να σεβαστεί τη μαζική  αντίδραση των πολιτών και  να «παγώσει» αντίστοιχα έργα, στη Rosia Montana.

Είπε ο Αρσένης :

 «Συμμερίζομαι απόλυτα τη θέση των επιτροπών αγώνα ότι όσοι λεηλατούν τη φύση, υποτάσσονται σε οικονομικά και πολιτικά κέντρα εξουσίας, καταπατούν κυρίαρχα ανθρώπινα δικαιώματα, ξεπουλούν δημόσιο πλούτο, παραβιάζουν βασικές αρχές δικαίου και προσυπογράφω την εξαγγελία τους ότι όσοι προσπαθούν να μας καταντήσουν άβουλα και αναξιοπρεπή υποχείριά τους, θα μας βρίσκουν συνέχεια απέναντι.

Διαμαρτύρομαι για τη συγκέντρωση δυνάμεων των ΜΑΤ στην περιοχή και την σφικτή περιφρούρηση μιας δίκαιης και ειρηνικής πορείας.

Στην γραπτή ερώτησή μου μάλιστα, επισημαίνω αλλεπάλληλα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας για τα οποία έχει εκδώσει ανακοίνωση η Διεθνής Αμνηστία, όπως χρήση χημικών ουσιών εναντίον διαδηλωτών στην Ιερισσό με δυσανάλογα μη αναγκαίο τρόπο.

Εύχομαι καλή επιτυχία στον γενναίο  αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής.

Δεσμεύομαι να συνεχίσω τον αγώνα μου τόσο από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όσο και με τη σταθερή συμμετοχή μου στα κοινωνικά κινήματα».