ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Κεραία κινητής τηλεφωνίας στη καρδιά μιας πόλης….


Επί ποδός πολέμου και πάλι είναι οι κάτοικοι, αυτή τη φορά της Δημοτικής Κοινότητας Κρυονερίου,

[σχετικά δες αναφορά στην περίπτωση της Μάνδρας και άλλων http://oikonikipragmatikotita.blogspot.gr/2011/09/blog-post_5921.html  ]

που μαθαίνουν πως δίπλα στα σχολεία και στον αυριανό Παιδικό Σταθμό της πόλης λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό κεραία κινητής τηλεφωνίας της Wind.

Πιο συγκεκριμένα ιδιοκτήτης επί της οδού Ολυμπιονικών εγκατέστησε- και ήδη λειτουργεί- κεραία κινητής, σε απόσταση- σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής Γ. Κανατσούλη- 50 μέτρων από τα σχολεία (πρώτο Δημοτικό, Γυμνάσιο, και από Σεπτέμβριο Λύκειο Κρυονερίου), 300 μ. από το 2ο Δημοτικό και τα Νηπιαγωγεία, 400 μ. από παιδική χαρά και 450 μέτρων από οικόπεδο του Δήμου που προορίζεται για την ανέγερση Βρεφονηπιακού Σταθμού.

Το θέμα, που μαθεύτηκε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, έχει αναστατώσει όπως είναι φυσικό τους κατοίκους της πόλης που βλέπουν να επαναλαμβάνεται το σενάριο της Σταμάτας και στη δική τους περιοχή. Ήδη την περασμένη Δευτέρα 3 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε σχετική έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Κρυονερίου, το οποίο «ομόφωνα δεν εγκρίνει και αντιτίθεται στην εγκατάσταση της κεραίας και ζητεί την άμεση αποξήλωσή της».



Παράλληλα, όπως δήλωσε στην Οδό Διονύσου ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μ. Λινάρδος, έχουν κιόλας συγκεντρωθεί πάνω από 100 υπογραφές από γείτονες, γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και περιβαλλοντικούς συλλόγους, με τις οποίες ζητείται η απομάκρυνση της κεραίας. Τονίζει μάλιστα πως θα φέρει τι θέμα εκτός Ημερησίας Διατάξεως στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Εντωμεταξύ, οι περίοικοι δεν κάθισαν με σταυρωμένα χέρια αλλά έχουν από την πλευρά τους απευθύνει συγκεκριμένα ερωτήματα και προς την Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και προς την Εθνική Επιτροπή Ατομική Ενέργειας, καλώντας μάλιστα την τελευταία να μετρήσει σε ανύποπτο χρόνο τα επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στα σχολεία του Κρυονερίου, είτε από τη συγκεκριμένη κεραία είτε και από άλλες πηγές.

Ήδη η Ένωση Γονέων Διονύσου έχει εκδώσει ανακοίνωση έντονης διαμαρτυρίας για τις δρομολογούμενες εξελίξεις, ενώ προετοιμάζονται από τους Συλλόγους Γονέων μαζικές κινητοποιήσεις των κατοίκων.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διονύσου, με αφορμή την κεραία στη Σταμάτα, πρόσφατα πήρε την απόφαση «καμιά κεραία μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης».

Η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων έχει ως εξής:

«Στο ΔΣ της Ένωσης Γονέων Διονύσου συζητήθηκε το θέμα που έχει προκύψει με την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε ιδιαίτερα μικρή απόσταση από τα σχολικά κτήρια του Κρυονερίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μαθητές Σχολείων του Δήμου μας καλούνται να κάνουν μάθημα σε ιδιαίτερα επιβαρυμένες συνθήκες από τη λειτουργία τέτοιας κεραίας.

Πριν λίγο καιρό ήταν το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό της Σταμάτας.

Σήμερα είναι τα Σχολεία στο Κρυονέρι.

Ο κατάλογος δεν θα κλείσει, θα έχει σίγουρα συνέχεια όσο το συμφέρον μιας Εταιρείας Κινητής Τηλεφωνίας και ενός ιδιώτη θα μπαίνει πάνω από το δικαίωμα για Ζωή των Παιδιών μας.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αποσύρει αμέσως όλες τις κεραίες που βρίσκονται κοντά σε σχολεία σαν μια ελάχιστη κίνηση ευαισθησίας για την ζωή και την υγεία των μαθητών του Δήμου μας και να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μη γίνει άλλη φορά ούτε προσπάθεια νέας εγκατάστασης.

Για το ΔΣ

Β. Παπαϊωάννου Λ. Αργυροπούλου

Πρόεδρος Γραμματέας»

Να σημειωθεί τέλος πως σύμφωνα με λίστα- όχι πάντως πλήρη- που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, το Κρυονέρι «διαθέτει» ακόμη τρεις κεραίες κινητής τηλεφωνίας- στην οδό Κολοκοτρώνη, στην Πολυτεχνείου και στις εγκαταστάσεις του ΟΣΕ.