ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ : Μιας σφαλιάρας μύριες έπονται…



Δηλώνει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρώην Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Ιωάννης Τσουκαλάς στο προσωπικό του μπλογκ :


Έντρομος ακροώμαι την αποκρουστική σιγή που επιβλήθηκε στα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, υπό τον εκκωφαντικό θόρυβο των υπερχρεωμένων, διαπλεκόμενων, χωρίς άδεια λειτουργούντων ιδιωτικών αντίστοιχων μέσων του συστήματος, σε χώρα ημιαναίσθητης ή και επιληπτικά λειτουργούσας δημοκρατίας.

Ολίγο με παρηγορεί η εξαγγελία ίδρυσης νέου φορέα, γιατί ξέρω τι εννοούν, δεν γνωρίζω πότε, και πώς θα λειτουργήσει. Γνωρίζω επίσης, ότι κανένας σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, ιδίως όταν ως θεραπεία νοείται η ευθανασία και το πεδίο εφαρμογής η δημόσια ενημέρωση και το δημόσιο συμφέρον. Στην πολιτική, οι συμβολισμοί λόγων και πράξεων συχνά υπερβαίνουν σε συνέπειες, όσα οι ενεργουντες νόμισαν πως θα πετύχουν, με τους σχεδιασμούς τους. Νόσον έτλα η Ελλάς, Νόσον


Μου αρέσει αυτό το «κανένας σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα» και φυσικά μου αρέσει η διαφοροποίηση της έννοιας της ευθανασίας από την έννοια της θεραπείας…. Ο καθένας ας ψάξει αν τα μέσα του συμφωνούν με τους σκοπούς του – και μάλιστα περισσότερο από όσο εγώ έψαξα γι αυτό το «έτλα», χωρίς να καταλάβω αν προέρχεται από το αρχαίο ρήμα «τιτρώσκω» ή το «τυλόω»(=έχω εξόγκωμα)…..