ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Αντιπυρηνικός αγώνας, αλλά και «περίεργη» διπλωματία ΜΚΟ….



Αντιγράφω την ομιλία που έκανε στις 24.5.13 η Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου, ιατρός και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής Απειλής, απευθυνόμενη σε διεθνή συνάντηση προς όλους τους εταίρους της IPPNW ( International Physicians for the Prevention of Nuclear War: IPPNW = Διεθνής Οργάνωση Ιατρών για την Αποτροπή Πυρηνικού Πολέμου). Η συνάντηση έγινε στη πόλη Στρούγκα της ΠΓΔΜ, που ευνοούσε την "μούγκα" επί ορισμένου ζητήματος.....

Αγαπητοί συνάδελφοι

Για να είμαι ειλικρινής δεν αισθάνομαι ευχαριστημένη από την επιλεκτική παρέμβαση των «πλούσιων» εταίρων της IPPNW στη περιοχή των Βαλκανίων. Μερικές φορές φοβάμαι ότι το IPPNW λειτουργεί σαν εργαλείο επιβολής πολιτικής στη διεθνή στρατηγική.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το γερμανικό τμήμα πιέζει τόσο σκληρά για τη δημιουργία ενός «Μακεδονικού» τμήματος, από την εποχή μάλιστα της διεθνούς συνδιάσκεψής μας στο Μεξικό (1992). Την ίδια περίοδο το Σερβικό τμήμα προσπάθησε να οργανώσει μια συνδιάσκεψη στις 12 Μαϊου 2013 σχετικά με τη χρήση του απεμπλουτισμένου ουρανίου κατά τη διάρκεια του  πολέμου στην Γιουγκοσλαβία,  που ακυρώθηκε γιατί η ανταπόκριση της IPPNW ήταν μόλις 2 άτομα από τη Σουηδία!

Έχουμε δει ΜΚΟ να χρησιμοποιούνται από κυβερνήσεις και ειδικές υπηρεσίες σε πολλές περιπτώσεις. Θυμάμαι το παράδειγμα του Ton Duley, που εργάστηκε ως εθελοντής στο Λάος κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ, και ηρωοποιήθηκε (ακόμη και το Βατικανό ήθελε να τον κηρύξει άγιο !) μέχρι που έγινε γνωστό ότι εργαζόταν σαν κατάσκοπος της ΣΙΑ…

Στη περίπτωση των Βαλκανίων έχουμε μια λεπτή κατάσταση…Από τις απαρχές της προσπάθησα να δώσω εξηγήσεις γι αυτήν, φαίνεται όμως ότι η γερμανικό τμήμα συνεχίζει να ενεργεί σαν υπερδύναμη στην περιοχή.
Τα πλούσια τμήματα πρέπει να δημιουργούν γέφυρες και να βοηθούν οικονομικά όλους τους εταίρους - ή κανένα….