ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Τους τα έψαλλε, ο Νίκος Χουντής…


Είναι γαϊδούρια, δε λέω, αλλά δεν είναι καθόλου κακό να τους ψέλνουν οι εκπρόσωποί μας…

Είπε, σε ρε μείζονα,  ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Νίκος Χουντής, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Eurogroup, κ. Dijsselbloem,  στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου :

«Εσείς σε ποια τράπεζα βάζετε το μισθό σας; Υπάρχει σήμερα ασφαλής τράπεζα στην Ευρώπη; Διότι, «το λάθος σας στο Eurogroup ήταν τεράστιο. Αναρωτιέται, όμως, κανείς, εάν είστε τόσο ανίκανοι ή έχετε κάποιους άλλους σκοπούς, όπως ο κ. Σόιμπλε, που κάλεσε τους επενδυτές να φύγουν από την Κύπρο και να τοποθετήσουν τις καταθέσεις τους σε πιο ασφαλείς χώρες, όπως στη Γερμανία». 

 Ακόμη ο  Νίκος Χουντής  ανέγνωσε τη δήλωση του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, ο οποίος έλεγε ότι «όποιος επενδύει τα χρήματά του σε χώρες που έχουν λιγότερους φόρους κι όπου ελέγχεται λιγότερο, όταν οι τράπεζες δεν είναι βιώσιμες, θα έχει προβλήματα»….

  «Δηλαδή ο κ. Σόϊμπλε», είπε ο Χουντής,  «ξεκαθάρισε τον ένα στόχο. Φύγετε από τις τράπεζες χωρών όπως της Κύπρου κι ελάτε στις γερμανικές τράπεζες. Δεν είπε, όμως, τον άλλο, τον ανομολόγητο, στόχο, δηλαδή να αγοραστεί δωρεάν το φυσικό αέριο στην Κύπρο, όπως συμβαίνει με τα περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα».

Υστερόγραφο ΟΙΚΟΝΙΚΗΣ : Το Γ Ράϊχ οργάνωνε συνήθως διάφορα «μεθοριακά επεισόδια» προ της εισβολής σε κάποια χώρα. Το Δ Ράϊχ οργανώνει διάφορες ιδεολογικές παπάρες και εκστομίζει ανούσιες  technicalities προκειμένου να θολώσει τα νερά, την πρώτη κρίσιμη περίοδο. Και μετά βλέπει….