ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Λένε «Αξιολόγηση» - εννοούν συρρίκνωση δασικών υπηρεσιών….




Σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων-Δασικών Υπαλλήλων  (ΠΕΔΔΥ) που υπογράφουν οι Νίκος Μπόκαρης (Πρόεδρος) και Γιώργος Παπαρουσόπουλος (Γενικός Γραμματέας) γίνεται αναφορά στη «φημολογία» που οργιάζει και  προεξοφλεί οριζόντιες καταργήσεις υφισταμένων οργανικών μονάδων  - αλλά  είναι κάτι παραπάνω από φημολογία -  δηλαδή χρονικό προαναγγελθείσας διάλυσης.....

Λένε οι δυο συνδικαλιστές : 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα  υπάρχει διάχυτη ανησυχία στους συναδέλφους, για επικείμενη ¨αξιολόγηση¨  των Δασικών Υπηρεσιών  των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Το γεγονός αυτό ουσιαστικά έχει προαναγγελθεί από την Κυβέρνηση (αφού συνδέεται με τη μείωση των δομών και τη μείωση του προσωπικού), αλλά  συνδέεται και με συζητήσεις - διασπορά φημών,  οι οποίες  προεξοφλούν οριζόντιες καταργήσεις  υφιστάμενων οργανικών μονάδων.

Όλα αυτά συνδέονται  με τη βίαιη συρρίκνωση του Δημοσίου μέσα από την υλοποίηση της μνημονιακής δέσμευσης για μείωση του ανθρωπίνου δυναμικού στο Δημόσιο κατά εκατόν πενήντα και πλέον χιλιάδες (150.000) έως το 2015 . Η πολιτική αυτή συνδέεται με επαχθή και δυσβάσταχτο τρόπο με τη δική μας καθημερινότητα  και βέβαια δεν υπολογίζει  ούτε στο ελάχιστο τις πραγματικές ανάγκες  για τη λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών . Την πολιτική αυτή όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να καταδικάσουμε και να αγωνιστούμε για την ανατροπή της.

Ήδη η Ένωση με την από 28-1-2013 ανακοίνωσή της ζήτησε από τις περιφερειακές επιτροπές, να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να προκαλέσουν συζητήσεις για τα θέματα αυτά, θεωρώντας το ζήτημα του οργανισμού των Δασικών Υπηρεσιών, ως ένα απο τα σημαντικότερα θέματα που πρέπει να απασχολήσει τα μέλη μας, δεδομένου ότι συνδέεται άμεσα με τη λειτουργία των Υπηρεσιών, την άσκηση των συνταγματικά προβλεπόμενων αρμοδιοτήτων τους και  κυρίως τη Δασοπροστασία,  αλλά και τη διασφάλιση της εργασίας (αυτή τη δύσκολη εποχή) για όλους τους συναδέλφους.


Για την Π.Ε.Δ.Δ.Υ, οποιαδήποτε συζήτηση για το θέμα του Οργανισμού των Δασικών Υπηρεσιών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, μπορεί να γίνει κάτω απο συγκεκριμένες προυποθέσεις και κριτήρια που θα διασφαλίζουν την αποτελεσματικότερη οργάνωση του Τομέα, τη  βιωσιμότητα του, τη διασφάλιση της δυνατότητας άσκησης των αρμοδιοτήτων που μας  έχουν ανατεθεί,  την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και βέβαια, τη   σύνδεση όλων αυτών,  με την πραγματική δασοπονία.

Δηλώνουμε προς κάθε πλευρά, ότι διάφορες ¨καινοτόμες αντιλήψεις¨ που εκφράζονται από επίσημους φορείς (ελπίζουμε όχι από συναδέλφους), με τις οποίες προτείνονται οριζόντιες περικοπές ή και καταργήσεις υπηρεσιακών μονάδων, χωρίς καμιά τεκμηρίωση και  χωρίς να αντιλαμβάνονται ή και να παραβλέπουν, τις συνέπειες των προτάσεων τους στην υπηρεσιακή κατάσταση των περισσότερων μελών μας, θα μας βρουν αντιμέτωπους, με κάθε μέσο και κάθε τρόπο.

Επισημαίνουμε  ότι ήδη ο Τομέας (Οργανισμοί Δασικών Υπηρεσιών Αποκεντρωμένων Διοικήσεων) έχει αξιολογηθεί, από Διυπουργική Επιτροπή των Υπουργείων Εσωτερικών και Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η οποία και έχει καταθέσει επίσημο πόρισμα στους αρμόδιους Υπουργούς καθώς και στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με το οποίο  διορθώνονται τα ισχύοντα Π.Δ των οργανισμών που ισχύουν σήμερα, δεν καταργούνται  οι υφιστάμενες δομές και ρυθμίζονται τα θέματα των ασκούμενων αρμοδιοτήτων και του προσωπικού τους.  Συνεπώς όταν  η συζήτηση για το θέμα του οργανισμού των Δασικών Υπηρεσιών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, ανοίξει με επίσημο τρόπο, το πόρισμα αυτό  θα πρέπει  να αποτελέσει τη βάση για την βιώσιμη λειτουργία του Τομέα  .
Κάθε άλλη, ανεπίσημη, θολή  ή ¨εν κρυπτώ¨  ενέργεια (από όπου και να προέρχεται), που θα αντιμετωπίζει αποσπασματικά και θα βλάπτει τη διοικητική υπόσταση και τη βιωσιμότητα του Τομέα,  επηρεάζοντας  την εργασιακή ασφάλεια και την κοινωνική - οικονομική θέση των εργαζόμενων σε αυτόν, θα βρει την Π.Ε.Δ.Δ.Υ και όλους τους συναδέλφους, απέναντι της και θα στιγματίσει τους εμπνευστές της.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα για να είμαστε σε θέση σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στις αποκεντρωμένες διοικήσεις αλλά και γενικότερα στο δημόσιο να αντιδράσουμε άμεσα σε κάθε προσπάθεια διάλυσης των υπηρεσιών και αφανισμού των εργαζομένων.