ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Δ. Τσουκαλάς : Η Αυτοδιοίκηση απλώς ενημερώνεται...




Σε ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής του ΕΔΣΝΑ και προς τον ειδικό γραμματέα ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) που αποστέλνει ο Περιφερειακός Σύμβουλος και βουλευτής Δημήτρης Τσουκαλάς, παρουσιάζεται ανάγλυφη η απαξίωση και ο ευτελισμός της Αυτοδιοίκησης - της τελούσης πλέον υπό την σκέπη του κυρίου Φούχτελ….

Λέει ο Τσουκαλάς :

Για εσάς , την Κυβέρνηση και την task force του Ραϊχενμπαχ τα θεσμοθετημένα όργανα της Αυτοδιοίκησης ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ, ΜΟΝΟ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ!

………..Συγκαλείτε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ όχι για να αποφασίσουμε αλλά για να ενημερωθούμε από τον Ειδικό Γραμματέα κ. Ματζούφα!!!

Μία ανάλογη παράσταση ενημέρωσης εξελίχτηκε στις 8 Νοεμβρίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όταν η Περιφερειακή Παράταξη ¨ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ¨ ζήτησε να συζητηθεί η διαχείριση απορριμμάτων.

Σήμερα, ακόμη και αν αφήσουμε στην άκρη το θέμα της Αναθεώρησης του Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων, ακόμη και αν αφήσουμε στην άκρη αυτή καθεαυτή την Κυβερνητική επιλογή που ακολουθεί και ο Πρόεδρος και η Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ για τις ΣΔΙΤ , υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα :

Ποιος συζητά και βάζει τους όρους αυτής της σύμπραξης, ποιος θα διαπραγματευτεί εν ονόματι όλων των πολιτών; Από τη μία πλευρά είναι οι επενδυτές και από την άλλη ποιος είναι; Η Κυβέρνηση δια του κ.Γ. Σγουρού.

Έρχεστε εσείς, ως Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ με την εξουσιοδότηση που εξασφαλίσατε από την Εκτελεστική Επιτροπή, να χειριστείτε προσωπικά το θέμα και να δεσμεύσετε με την υπογραφή σας για τα επόμενα 25 χρόνια όλους τους δήμους;;;



………Η λειτουργία των οργάνων της Αυτοδιοίκησης και οι διαδικασίες σχεδιασμού με δημόσια διαβούλευση και συμμετοχή του κοινού, που είναι θεσμικά κατοχυρωμένες στο Ευρωπαϊκό κεκτημένο, δεν μπορεί να υποκαθίστανται από ενημερωτικές συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες ούτε από τις αποφάσεις 7μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής.



Με ανάλογο πνεύμα χαρακτηρίζεται και η ανακοίνωση του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ



«Με διαδικασίες εξπρές και τη συνενοχή της Περιφέρειας Αττικής προχωρά, μέσω ΣΔΙΤ, η κατασκευή φαραωνικών εργοστασίων καύσης σύμμεικτων, δεσμεύοντας, χωρίς να ρωτηθούν η αυτοδιοίκηση και οι τοπικές κοινωνίες, τη διαχείριση των απορριμμάτων για 25 χρόνια. Επιλέγει μια ιδιαίτερα δαπανηρή (4 φορές μεγαλύτερο κόστος διαχείρισης), αντιπεριβαλλοντική διαδικασία επεξεργασίας (κόντρα ακόμα και στις ευρωπαϊκές οδηγίες μείωσης όγκου, ανακύκλωσης – ανάκτησης στη πηγή) χάριν εξυπηρέτησης μεγάλων εγχώριων και διεθνών (κυρίως Γερμανικών) οικονομικών συμφερόντων. Ανέχεται τις απαράδεκτες παρεμβάσεις – παραινέσεις Φούχτελ, που ως ύπατος αρμοστής, ευτελίζει κάθε έννοια αξιοπρέπειας και αυτοτέλειας σε αυτοδιοικητικούς και εργαζόμενους.