ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Το διαδίκτυο και τα Χούφτελα….




Σκεπτόμουνα (δες σχετικά προηγούμενη ανάρτηση , με Δ.Τσουκαλά και τμήμα αυτοδιοίκησης ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ) ότι ο ερχομός του ΧΟΥΦΤΕΛ στην Ελλάδα και ιδιαίτερα η αποστολή του να επιβάλλει το τριαδικό δόγμα «3 Έλληνες εργαζόμενοι στους ΟΤΑ = 1 Γερμανός "  άνοιξε το δρόμο για διάφορα ιδεολογικοπολιτικά Χούφταλα (εφεξής ΧΟΥΦΤΕΛΑ), με αποτέλεσμα να περιορίζουν την αυτοδιοικητική τους λειτουργία στο να ενημερώνουν – εκεί που θα όφειλαν να  συν-αποφασίζουν….

Ενώ η πλήρης λαμογιοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης φαίνεται ante portas, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον ο «εξαντρίκ» τρόπος με τον οποίο διάφοροι τύποι του διαδικτύου προσεγγίζουν τα σχετικά προβλήματα. Η επιτυχία τους έγκειται στο ότι ΚΑΙ παράγουν χιούμορ αλλά ΚΑΙ προοιωνίζουν κάποιες καταστάσεις του μέλλοντος, εάν και εφόσον θριαμβεύσει η μνημονιακή νέο-αποικιοκρατία…

Γράφει λοιπόν ο «Αρχαιοπτέρυξ» :

http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2012/11/blog-post_939.html



Δεν θέλω Δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς. Προτιμώ να κάθομαι σπίτι μου να φροντίζω ό,τι είναι να φροντίζω, ή να το αναθέτω στην γιαγιά, την θεία, την γειτόνισσα, την φοιτήτρια κλπ. Ναι, στην παραοικονομία. Σε καιρούς φτώχειας, μου λένε, δουλεύουμε και για ένα πιάτο φαΐ, για χαρτζιλίκι… Η κοινωνική αλληλεγγύη που δεν είναι κοινωνική, δεν υποκαθίσταται από «Δημοτική».



Δεν θέλω Δημοτική Αστυνομία. Περιφερόμενα παράσιτα που ψάχνουν για λόγο ύπαρξης, μελλοντικοί τραμπούκοι.



Δεν θέλω Δημοτική ύδρευση εάν πρέπει να συντηρώ 100 άχρηστους για να προσλαμβάνουν έναν ιδιώτη υπεργολάβο. Θα μου πείτε «θα πεθάνουμε της δίψας». Θα σας πω αναλάβετε μεταξύ σας να προσλαμβάνετε τον υπεργολάβο, ή κάνετε εθελοντική εργασία χωρίς συντονιστή γκιουλέκα.



Δεν θέλω Δημοτικά Κέντρα «Εξυπηρέτησης» Πολιτών. Θέλω κατάργηση του 90% των πιστοποιητικών και εγγράφων που περνάνε από τα ΚΕΠ. Αυτή είναι η κατάργηση της γραφειοκρατίας.



Δεν θέλω καν Δημοτικούς σκουπιδιάρηδες, εάν είναι να μου πρήζουν τα συκώτια. Σχεδόν προτιμώ την Μαφία, που ξέρω ότι είναι Μαφία, κι ας μην χωνεύω την Μαφία. Μην με πρήζετε και δεν έχω πρόβλημα. Αν πρέπει να διαλέξω τον εκβιαστή μου, προτιμώ αυτόν που δεν με πρήζει!



Δεν θέλω Δημάρχους και Περιφερειάρχες που είναι υπαλληλάκια ή γιουσουφάκια του κάθε Χούφτελ και ψάχνουν για αρπαχτές σε βάρος μου.


Δεν θέλω Δημοτικούς εργολάβους, δημοτικά πολιτιστικά (βρε ούστ λαμόγια), δημοτικές παλλακίδες. Να πάνε όλοι αυτοί στο πεζοδρόμιο να πληρώνονται από την ελεύθερη αγορά.




Να πάει στον αγύριστο η παρασιτολογία, και εάν με τα ξερά καούν και χλωρά, έεεε… έτσι είναι οι κρίσεις. Θα έχουμε κοινωνικό πρόβλημα, θα μου πείτε. Εεε… ας δανειστούμε, ή ας βάλουμε Δημοτικές ΑΠΕ να συντηρούμε Δημοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις και γκόμενες για να έχουμε Γεωργιανές ή δεν ξέρω τι, να φροντίζουν τα παιδάκια…