ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ο μαλλιοτραβήξας του μαλλιοτραβήξαντος


 Μαλλιοτραβιώνται,  χωρίς  αυτό να αλλάζει  την κατάσταση. Όμως το μαλλιοτράβηγμά τους  φέρνει στην επιφάνεια αλήθειες.

Παραδείγματος χάρη αυτή που ειπώθηκε από την εκπρόσωπο τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά προς τον Αντώνη Σαμαρά :  «Να  βρει τώρα έστω 2 δισεκατομμύρια από τα ισοδύναμα  μέτρα των 18 δισεκατομμυρίων, που παρουσίασε  ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ζάππειο»….

Η Φώφη Γεννηματά κατέληξε  στο ότι «η Νέα Δημοκρατία έδωσε ψεύτικες ελπίδες στους πολίτες», ξεχνώντας βέβαια τις ελπίδες που έδινε ο  Παπανδρέου-Πινόκιο – π.χ με εκείνο το αξέχαστο «λεφτά υπάρχουν»...Ίσως πιστεύοντας ότι γι αυτό υπάρχει η Νέα Δημοκρατία :  δηλαδή για να αποκαλύπτει ή να υπενθυμίζει τα ψέματα του ΠΑΣΟΚ …

 Η  εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε επίσης  ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν προσέφερε καμία βοήθεια στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και δεν αναγνώρισε ποτέ τις τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, που εκτόξευσε το χρέος. Αντίθετα, φόρεσε τον αντιμνημονιακό μανδύα, τον οποίο πέταξε αυτομάτως όταν έγινε ξανά Κυβέρνηση. Είναι ο ίδιοι άνθρωποι που, με τα «Ζάππειο Ι, ΙΙ και ΙΙΙ» έδωσαν ψεύτικες ελπίδες στους πολίτες. Αρκεί μια σύγκριση αυτών που είπαν πέρυσι και αυτών που είπαν φέτος στη ΔΕΘ. Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε με το παρελθόν απλά με δυο λέξεις: ουδείς αναμάρτητος. Ας κοιτάξει το μέλλον».

Τώρα, όσον αφορά τον κ.Βενιζέλο: Οι επιτελείς του δεν αποκλείουν  το ενδεχόμενο να υπάρξει παρέμβασή του  στον (αμαρτήσαντα αλλά μεταμεληθέντα…) πρωθυπουργό, δεδομένου ότι θέλουν να δουν τα επερχόμενα μέτρα από πριν, και να μην τα διαβάσουν στις εφημερίδες… Κι από  πάνω ζητούν και χρόνο για να τα εξετάσουν και να τα εγκρίνουν – αν συμφωνούν….Με αυτές τις «νότες»  θυμίζουν στη ΝΔ την προβλεφθείσα εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, που  έμεινε στα χαρτιά αν και ήταν  θεμέλιος λίθος της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων….

Η καθυστέρηση του υπουργείου Οικονομικών να παρουσιάσει τα μέτρα στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, δείχνει για άλλη μια φορά τη «ζυγισμένη και στοιχημένη» κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που τρομοκρατημένη θα ψηφίσει ό,τι της πούνε να ψηφίσει… Όμως αυτή η διαδικασία εγκυμονεί  κινδύνους, ανάλογους με αυτούς που οδήγησαν σε σωρεία αποσκιρτήσεων βουλευτών μέχρι και το Φεβρουάριο του 2012.

Με μια κουβέντα, η Νέα Δημοκρατία τ’ ακούει κανονικά, όμως κι αυτή δε χάνει την ευκαιρία να σουτάρει επιτυχώς από το βήμα της Βουλής. Π.χ με τον  βουλευτή και εκπρόσωπο τύπου Γιάννη Μιχελάκη:  

«ακόμη και σ’ αυτές, τις τόσο κρίσιμες ώρες, που κρίνεται η τύχη της Πατρίδας μας και το μέλλον των παιδιών μας, φαίνεται πως στο εσωτερικό ακόμη και αυτών των κομμάτων, κάποιοι δεν συμμερίζονται την ίδια αγωνία! Το λέω αυτό, αναφερόμενος ευθέως στον κ. Γιώργο Παπανδρέου, καθώς ….. τους επόμενους μήνες, θα βρίσκεται στις ΗΠΑ για να διδάξει στο Χάρβαρντ!».
 Ο Γιάννης Μιχελάκης σχολίασε επίσης τη βράβευση του  Παπανδρέου στο Βερολίνο το Σεπτέμβριο του 2010  «…. για την προσφορά του στην οικονομία… γιατί, θυσιάζοντας την Ελλάδα, κατάφερε να δείξει σε πολλές άλλες χώρες, το δρόμο που πάει στην καταστροφή…..»

Και τελικά χαρακτήρισε τον πρώην Πρωθυπουργό και νυν “Επισκέπτη Καθηγητή” ως  “Επισκέπτη Βουλευτή”!