ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ελληνικό: πολυλειτουργικός χώρος, ήπιων κοινωνικών χρήσεων…


 

Το χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό διάλεξαν οι Σύλλογοι  Κρητών Ελληνικού και Ποντίων Σουρμένων, για να εγκαταστήσουν γραφεία και να ασκούν ποικίλες δραστηριότητες. Όπως και στη περίπτωση του αυτοδιαχειριζόμενου αγρού , έτσι και στη περίπτωση των γραφείων, οι πολίτες  έδειξαν, ότι ο χώρος αυτός - που ανήκει στον ελληνικό λαό και όχι σε επί μέρους τοπικά συμφέροντα ή σε καραδοκούντες επενδυτές και ιδιοτελείς παντός χρώματος -  μπορεί να αξιοποιηθεί για ήπιες , μη ρυπαίνουσες , μη οχλούσες χρήσεις , φιλικές και διαθέσιμες στην ευρύτερη κοινωνία του λεκανοπεδίου. Δηλαδή χρήσεις που δε θα δημιουργούν μονολειτουργικές καταστάσεις,   προς όφελος τοπικών συμφερόντων ή  φαντασιώσεων……. 
Παρά την σαφήνεια αυτού του μηνύματος, η ανακοίνωση των συγκεκριμένων φορέων φαίνεται να συμφωνεί με την ιδέα του «Μητροπολιτικού Πάρκου» - πιθανόν για να εισπράξει  τη συνηγορία και άλλων δυνάμεων.
Λέει η ανακοίνωση :
« Την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012 παραδόθηκε στα γραφεία της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. επιστολή-απάντηση του Συλλόγου Κρητών Ελληνικού "Ο Ψηλορείτης" και της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων στα εξώδικα που τους επιδόθηκαν πρόσφατα για να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις τους εντός του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Με την επιστολή αυτή οι δύο φορείς δηλώνουν στη διοίκηση της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. την πρόθεσή τους να μην εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν και να τις υπερασπιστούν με κάθε πρόσφορο τρόπο στο πλαίσιο της δεδηλωμένης βούλησης των φορέων της αυτοδιοίκησης αλλά και πλήθους φορέων και συλλογικοτήτων από όλη την Αττική να δημιουργηθεί στο χώρο του Ελληνικού ένα δημόσιο μητροπολιτικό πάρκο»…
 
 
Η ανακοίνωση των δυο συλλόγων σχολιάζει  τη στάση της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε :

«Παρότι ήταν ενήμερη για την επίσκεψη των δύο συλλόγων στα γραφεία της, η διοίκηση της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε απέφυγε να δεχτεί τους δύο συλλόγους και να συζητήσει μαζί τους από κοντά. Σε τηλεφωνική συνομιλία που πραγματοποιήθηκε επί τόπου ….. διευκρίνισε ότι οι δύο σύλλογοι θα πρέπει είτε να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις τους, είτε να υπογράψουν σύμβαση με την ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. με βάση την οποία θα προσδιοριστεί το μηνιαίο μίσθωμα που θα της καταβάλλεται για τη χρήση των χώρων….»
 
ΥΓ. Επανέρχομαι στην υπόθεση γιατί σύντομα προβλέπεται, οι υποστηρικτές του «Μητροπολιτικού Πάρκου», να βρεθούν στα δεξιά του κ. Μάνου, της κ.Μπακογιάννη, του κ. Ψαριανού και άλλων  δυνάμεων…
Σχετικά δες