ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Η 3η Σεπτέμβρη, οι κάπηλοι, ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ



Ο Στέφανος Τζουμάκας καταθέτει τις απόψεις του με αφορμή  τις  «μαζώξεις» για την  επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη . http://vathiprasino.blogspot.gr/2012/09/3.html

Ο Τζουμάκας βάλλει εναντίον της λογικής των ιδιόκτητων ιδεολογικών «οικοπέδων», υπενθυμίζει την αριστερά της περιόδου 1974-81 που μιλούσε για κλεπταποδοχή αριστερών ιδεών από το ΠΑΣΟΚ , ακόμη και την προσπάθεια του ΚΚΕ « να μικρύνει τον αγώνα της Εθνικής Αντίστασης, ώστε να χωράει στα δικά του μεγέθη». Βάλλει ακόμη εναντίον των σημερινών εικονικών  Πασόκων , που « βρήκαν έτοιμα γραφεία και ταμπέλες και αντιμετωπίζουν την 3η Σεπτέμβρη με οπαδική και ιδιοκτησιακή λογική»,  χωρίς να  την κατανοούν ή να  την εκφράζουν


Όλα αυτά είναι ενδιαφέροντα και συζητήσιμα, όμως επιβεβαιώνουν τούτο : Ότι τα παλιότερα ή  τα πιο πρόσφατα «ιδιοκτησιακά ατοπήματα» διαφόρων παρατάξεων , οι «ιδεολογικές Γιάλτες» και οι κομματικές ιδιοποιήσεις κάθε είδους, απλώς αίρονται και νομιμοποιούν  πλέον την όποια παράταξη  (π.χ. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ) στο να συγκρίνει ελεύθερα τη πρακτική της με το πνεύμα ορισμένων ιδεολογικοπολιτικών «στιγμών της ιστορίας». Και επομένως  να  μπορεί να αποφαίνεται για το κατά πόσο είναι ή δεν είναι συνεχιστής και εγγυητής αυτού του πνεύματος…..

Το πολιτικό δρομολόγιο που χαράσσει ο Στέφανος Τζουμάκας είναι  από πρώτη όψη διαφορετικό από αυτό του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ. Όμως όταν λέει ότι «δεν προέχει σήμερα ο κομματικός ανταγωνισμός αλλά ένα νέο προοδευτικό σχέδιο ρήξης», τότε μάλλον παραβιάζει ανοιχτές πόρτες. Γιατί δεν  καταλαβαίνει ότι  η λογική της εκδήλωσης της 3ης Σεπτέμβρη 2012  στη Νίκαια  δεν ήταν μια λογική προσεταιρισμού  της  3ης Σεπτέμβρη 1974, αλλά μια λογική δήλωσης του μετωπικού χαρακτήρα  του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.

Με τη λογική αυτή  εκφράστηκε και ο Γιάννης Χατζηαντωνίου,  συντονιστής της εκδήλωσης στη Νίκαια, σε μια αρκετά στοχαστική εισήγηση: ¨όχι σαν εκπρόσωπος του «Νέου Αγωνιστή» - που ούτως ή άλλως ήταν – αλλά ως εκφραστής ενός πνεύματος που πρέπει να «προβαρισθεί» και να διαποτίσει τη πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.

Σε αντίθεση με την άποψη του Τζουμάκα, η άποψη του Μιχάλη Χαραλαμπίδη περί των μαζώξεων με αφορμή την 3η Σεπτέμβρη ήταν  αβαθής και υπεροπτική :

«…. Δεν νομίζω- αυτό λέει η σύγχρονη πολιτική ιστορία αλλά και η επιστήμη- ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί, έχει τα μορφωτικά, αναλυτικά εφόδια να ανοίξει μια συζήτηση για την 3η του Σεπτέμβρη». polis-agora.blogspot.gr

 Καλά ρε  σύντροφε, στείλε κανά κιλό κουλτούρα στο λαδόχαρτο,  για να ξεστραβωθούμε και να τα πούμε μια ημέρα των ημερών….