ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Κριτική υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, από την «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ»



Η σημερινή δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ  και για την ακρίβεια ο υπερ-εξαπλασιασμός  της – από το 4,6% στο 30τόσο %, σύμφωνα με διάφορες  δημοσκοπήσεις -  είναι αποτέλεσμα μιας τεράστιας κοινωνικής «πίστωσης» από πολίτες ευρείας προέλευσης και ποικίλων απόψεων ,    πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚικών, Νεοδημοκρατικών, ΚΚΕ και βάλε.  Το κατά πόσο  θα επιτύχει ο χώρος της ευρείας Αριστεράς  με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ, να μετατρέψει αυτά τα πολιτικά «δανεικά» σε «αγύριστα», εντάσσοντας τη νέα δυναμική σε ένα χώρο οικείο,  γόνιμο  σε αναζητήσεις  και ικανό για αναθεωρήσεις και αναβαθμίσεις, αποτελεί ένα μεγάλο πολιτικό στοίχημα. Και το  στοίχημα αυτό μπορεί να κερδηθεί, εάν και εφόσον ο χώρος «δουλέψει» χωρίς αβανγκαρντισμό και επετηρίδες. Εάν εμπεδώσει  έναν  πραγματικά ισότιμο  δημοκρατικό διάλογο,  με αμφίπλευρες ανταλλαγές ιδεών και εμπειριών, όχι μόνο διδάσκοντας αλλά και διδασκόμενος….

Η κοινωνική αριστερά που στοιχίζεται σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ,   η κοινωνική δυναμική που καταγγέλλει τη νεοαποικιοκρατία των Μνημονίων και της κινεζοποίησης, συνιστά μια πρωτοφανή πολιτική μετατόπιση. Όμως πρωτοφανής  είναι και η μετατόπιση ανθρώπων του πολιτικού ακτιβισμού, που διαθέτουν συστηματικά διαμορφωμένη άποψη , που είναι  πολιτικά στελέχη..  Τέτοια  περίπτωση είναι η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, γνωστή συνιστώσα του ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ (ΜΑΑ), που διαφοροποίησε  πρόσφατα τη θέση της και αποφάσισε να υποστηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ στη μεγάλη μάχη των εκλογών της 17 Ιουνίου.  

Χωρίς φρου-φρου και πολιτικές μεγαλοστομίες, σημειώνει η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ :

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η δυνατότητα αριστερής αντιμνημονιακής κυβέρνησης συναντιέται με μια πανίσχυρη λαϊκή απαίτηση να μπει πάτος στο βαρέλι, που φωνάζει δεν πάει άλλο, που αναζητά ελπίδα. Είναι ίσως θολή, συχνά σε σύγχυση ή σε αμηχανία, διαθέτει όμως ανυποχώρητο πείσμα και αγανάκτηση…... 

…….Τραπεζίτες, επιχειρηματικοί κύκλοι, εκδοτικά συγκροτήματα, οι βασικές πολιτικές δυνάμεις του επίσημου πολιτικού συστήματος και κυρίως οι πραγματικοί κυβερνήτες μας, οι δανειστές και οι χώρες του ευρωπαϊκού κέντρου έχουν ενωθεί στον αγώνα να μην βγει μια αριστερή αντιμνημονιακή κυβέρνηση στην Ελλάδα, που θα δημιουργήσει προβλήματα στην απρόσκοπτη συνέχεια των μνημονιακών πολιτικών και πιθανά και ανεξέλεγκτες, γι’ αυτούς, ανατροπές…..»
Όλο το κείμενο