ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Οι πνιγμένοι πιάνονται από τα μαλλιά τους, δηλαδή από τρίχες…..



Διαισθάνονται τον εκλογικό πνιγμό τους, αδυνατούν να εξηγήσουν τις απίθανες μεταστροφές  του Προέδρου τους, επιχειρούν συστηματικά να κάνουν το «μαύρο» μνημόνιο ημίλευκο και  στη συνέχεια λευκό, επιστρατεύουν την ομοιοπαθητική  για να μπορέσουν στη μετά τη 17 Ιουνίου εποχή να συνταγογραφήσουν  τη παραπέρα καταβύθιση μισθών, συντάξεων, προνοιακών απολαυών, οσωνδήποτε  δικαιωμάτων άφησαν στην ελληνική κοινωνία. Η αγωνία τους είναι μεγάλη, γιατί  έρχεται το πολιτικό τους  τέλος και  η αποκάλυψη του  εγκληματικού χατζηαβατισμού στον οποίο πρωτοστάτησαν. Κορυφαίος όλων ο Σαμαράς, μέγας  αρχικολοτούμπας, παθιασμένος να γίνει Πρωθυπουργός αλλά κάθε άλλο παρά ικανός να συλλάβει την αβάσταχτη ελαφρότητα μιας στοχοθεσίας όπως η δική του  :  Που συνδέεται απλά   με ένα πολιτικό «φαίνεσθαι» -   αλλά ούτε κατά διάνοια με τη παραγωγή πολιτικού έργου. Αν η ιστορία πάει κατά τη δική του ευχή, αυτός θα μείνει σε μια θλιβερή υποσημείωσή της, ως ο επικεφαλής  της  πορείας που οδήγησε τη χώρα σε μπανανοποίηση, στο πρώτο προτεκτοράτο επί ευρωπαϊκού εδάφους…



Αλλά η ιστορία «δε θα τους κάτσει», κι αυτό  εντείνει την  αγωνία  τους και προκαλεί  διαρκείς εκκρίσεις ψευδολογίας και μαύρης προπαγάνδας …. Προς το σκοπό αυτό αξιοποιούν το οτιδήποτε : Αξιοποιούν τη περίπτωση Ιφικράτη  Αμυρά,  παρά  την αποδεδειγμένη αποστασιοποίησή του από το ΔΗΚΚΙ και το ΣΥΡΙΖΑ. Αποσιωπώντας ότι στη περίοδο των πλατειών και των αγανακτισμένων,  δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, από όλους τους πολιτικούς χώρους, Δεξιοί και Αριστεροί και οτιδήποτε, προφορικά και γραπτά και ηλεκτρονικά,  ανοιχτά και ξάστερα και ανεπιφύλακτα,  ζητούσαν την άσκηση βίας εναντίον των βιαστών του ελληνικού λαού.



Και τώρα αξιοποιούν την περίπτωση του Νίκου Χανιά, υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία στις εκλογές της 6ης Μαϊου,  ο οποίος χρειάστηκε όλο  το χρόνο μέχρι 6 ημέρες πριν από τις εκλογές, για να καταλάβει τι τρέχει και  να απευθυνθεί   στο κόμμα του λέγοντας : «Είναι αισχρό και ανέντιμο, εκμεταλλευόμενοι την δίκαιη οργή της κοινωνίας, να τζογάρετε το μέλλον μας, ποντάροντας στην ανύπαρκτη πιθανότητα ότι οι δανειστές μας μπλοφάρουν, χωρίς να προτείνετε κάτι για την αντίθετη περίπτωση, όταν μάλιστα γνωρίζετε ότι οι μαξιμαλιστικές και σουρεαλιστικές θέσεις σας δεν ακουμπάνε καν στην πραγματικότητα»….

Η συμπεριφορά του Νίκου Χανιά είναι στη χειρότερη περίπτωση «περίεργη» και ερευνητέα, ενώ στη καλύτερη περίπτωση είναι δηλωτική επιπολαιότητας και ελαφρότητας.  Κι όμως, από αυτή τη πάνω-κάτω συμπεριφορά,  αρπάζεται η μαύρη προπαγάνδα των μνημονιακών, θυμίζοντας τον «κώνωπα επί κέρατος βοός» – σύμφωνα με τον Αισώπειο μύθο :  Προσπαθώντας  να επηρεάσουν τη κοινή γνώμη με ασημαντότητες, που ούτε καν συγκρίνονται  με τα δικά τους ατοπήματα και εγκλήματα…..