ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Λαμπρός ελιγμός του Τσίπρα




Πολλοί θα προτιμούσαν  ένα πιο ήπιο «ρήμα», από αυτό που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας («μετανοιώνω») απευθυνόμενος στο δίδυμο  Βενιζέλου- Σαμαρά, οι οποίοι  δηλώνουν ανήσυχοι και διατεθειμένοι να κάνουν θυσίες προκειμένου να αποτρέψουν την ακυβερνησία της χώρας…..

Είπε ο Τσίπρας :
“Αν Βενιζέλος και Σαμαράς έχουν ειλικρινά μετανιώσει για τις καταστροφικές τους επιλογές, τους καλώ μέχρι αύριο που θα τους συναντήσω να έχουν στείλει επιστολή στους ηγέτες της ΕΕ ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει για πιστή εφαρμογή του βάρβαρου προγράμματος. Αν δεν το πράξουν τους καλώ έστω και τώρα να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό”…

Θα ήταν προτιμότερο  να μη στριμωχθούν τόσο στον τοίχο οι δυο μεγαλοπαράγοντες  των δυο πρώην μεγάλων κομμάτων , ως «μετανοημένοι», και  να πρεσαρισθούν απλώς να δηλώσουν ότι μπήκαν σε δεύτερες σκέψεις  για τη νέα κατάσταση, μετά τη ψήφο της 6ης Μαϊου . Γιατί, όπως και να το κάνουμε,  το ρήμα «μετανοιώνω» είναι τόσο εξτρέμ,  όσο   και η στάση του Πάνου Καμμένου, που αρνήθηκε συνάντηση με τον «δωσίλογο Σαμαρά»….

Έστω όμως και με αυτή την υπερβολή, που κάνει  δύσκολη την υποχώρησή των μνημονιακών,  ο Τσίπρας κατάφερε να μετατοπίσει  την πίεση στα  στρατόπεδα του διδύμου της συμφοράς και να τους  θέσει  προ των (πραγματικών) ευθυνών τους για τη πιθανότητα της ακυβερνησίας….

Υπό το κράτος αυτής της πιθανότητας, στο επερχόμενο  διάστημα  το σούπερ- θέμα του πολιτικού αγώνα θα αφορά τον καταλογισμό ευθυνών για την οικονομική και πολιτική αστάθεια  . Και είναι απολύτως βέβαιο ότι τα μνημονιακά αποβράσματα θα προτάξουν το μέγα ζήτημα της σταθερότητας, που εύλογα αναζητά ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού….

Έχουμε  επομένως μπροστά μας μια μεγάλη επικοινωνιακή μάχη.  Όπου θα πρέπει κυρίως και προπάντων να δειχθεί   ότι η τσουλίθρα των μνημονίων συνιστά την πλέον ακραία αποσταθεροποίηση και αποδιοργάνωση όλων των όρων ύπαρξης της ελληνικής κοινωνίας - οικονομικών  και πολιτικών…