ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Aπαντες όλοι δημοσιογράφοι εγέρθητι, σηκωθείτε ρε !


 

Παλιά, πριν αρκετές δεκαετίες,  οι υπαξιωματικοί στις στρατιωτικές μονάδες είχαν ιδιαίτερη αγάπη  στην αρχαϊζουσα γλώσσα και γενικώς στη γλωσσική ορθότητα παλαιάς κοπής, πράγμα που κατέληγε  σε γλωσσικούς αχταρμάδες αρκετά διασκεδαστικούς. Ακόμη θυμάμαι  κάποιες εντολές που ξεφώνιζαν  οι λεγάμενοι  στα πρωϊνά εγερτήρια, του είδους «Άπαντες όλοι εγέρθητι σηκωθείτε ρε !» …Ή ακόμη την εντολή που είχε ατομικό υποδοχέα, παραδείγματος χάρη:  «Μιχαλολιάκος, εγέρθητος ! »

Όλα αυτά πέρασαν από το μυαλό μου όταν πρόσφατα,  διατυπώθηκε εις άψογον καθαρεύουσαν η απαίτηση των Χρυσαυγιτών προς τους δημοσιογράφους να σηκωθούν ενώπιον του Αρχηγού, άμα τη εισόδω του εις τον χώρον συνεντεύξεως….… Η συμπεριφορά τους μου φάνηκε εξαρχής σαν μια προσπάθεια   «εκφανταρισμού» της δημόσιας ζωής, δηλαδή ένα είδος ακραίου μιλιταρισμού, που μπορεί να παράγεται από κρετίνους και μπορεί να καταναλώνεται από κρετίνους εις το τετράγωνο….

Φυσικά οι Χρυσαυγίτες δεν είναι οι μόνοι πολιτικά στρατευμένοι  σε αυτή τη χώρα και σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας της. Η στράτευση είχε πάντοτε πιστούς, ιδιαίτερα μάλιστα στο χώρο της Αριστεράς : όπου πολλοί αγωνιστές έτειναν σε μια κατάσταση στρατιώτη χωρίς στολή, υπηρετώντας το κόμμα «άνευ ορίων άνευ όρων» - που έλεγε ένας  στίχος του Εμπειρίκου,   όχι για το κόμμα αλλά για τον έρωτα…Ανεξαρτήτως δεξιών ή αριστερών σκοπών, η  στράτευση που συνδυαζόταν  με την καταστολή της προσωπικότητας  και ιδιαιτερότητας  του στρατευμένου, είχε συχνή κατάληξη  τυραννίες …

Για πολλά χρόνια η «Χρυσή αυγή» περνούσε απαρατήρητη ή μας διασκέδαζε, χάρη στην  φιλοπαίγμονα διάθεση αυτών που διέστρεφαν τα συνθήματά της  σε «Χρυσά αυγά»…Τώρα όμως ήρθε η ώρα να την πάρουμε υπόψη στα σοβαρά, να κατανοήσουμε ότι η ανάπτυξή της δεν είναι προϊόν της παλαιοφασιστικής ιδεολογίας της  αλλά της πρακτικής συσχέτισής της με τις λαϊκές ανάγκες. Όπως ακριβώς οι Ισλαμιστές  δημιούργησαν ισχυρά πολιτικά δίκτυα δια μέσου της κοινωνικής και οικονομικής υποστήριξης των λαϊκών στρωμάτων, έτσι και οι  Χρυσαυγίτες «πουλάνε» εκδουλεύσεις σε λαϊκούς  ανθρώπους σε λαϊκές συνοικίες.Γι αυτό ακριβώς είναι αξιοσημείωτο  ότι ο Μανώλης Γλέζος πρότεινε να αναλάβουμε εμείς κάποιες από αυτές τις εκδουλεύσεις, για να περιορίσουμε  το ζωτικό χώρο των Χρυσαυγιτών….

Η Χρυσή Αυγή  χρησιμοποιεί τη Δημοκρατία, όμως επίσης χρησιμοποιείται από κάποιους «Δημοκράτες» που με τη σειρά τους  χρησιμοποιήθηκαν ως βαποράκια  των Μνημονίων. Να προσέχουμε επομένως τη Χρυσή  Αυγή, αλλά να μη τρώμε σα χαϊβάνια τον «αντιφασισμό»  κάποιων , που συναίνεσαν σε αίσχη κάθε είδους....