ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ !




ΑΥΤΗ  τη κρίσιμη ώρα,  που είναι μια από τις πολλές που θα ακολουθήσουν ΑΥΤΗ  τη κρίσιμη περίοδο, όταν οι ξένοι επεμβασίες επιχειρούν ανοιχτά και άκομψα  να τρομοκρατήσουν τη χώρα, κάποιοι που έχουν αίσθηση του μέτρου και των λαϊκών  αναγκών  επιχειρούν να βάλουν τέλος στην ενδοαριστερή φαγωμάρα….Έχω τη ταπεινή γνώμη ότι σε μια προεκλογική περίοδο , όταν ανεβαίνουν οι τόνοι της κριτικής και πολλά εκφέρονται χάριν εντυπώσεων, όταν αναπτύσσονται διιστάμενες επιχειρηματολογίες, είναι εξαιρετικά δύσκολο να συγκρατηθεί ο πολιτικός λόγος σε κάποια επίπεδα ηπιότητας: Όμως και μόνο η δήλωση της σχετικής πρόθεσης,  είναι σημαντική  για να μετριασθούν τουλάχιστον κάποιες  συγκρούσεις ,  που  σε τελική ανάλυση εξυπηρετούν  την μνημονιακή αποικιοκρατία…

Με αυτό το σκεπτικό και με αυτές τις επιφυλάξεις κατά νου, νομίζω  πως είναι πραγματικά αξιέπαινη η ακόλουθη επιστολή της ΔΗΜΑΡ Θεσσαλονίκης  προς τους «θαμώνες» του Face book:    

Σύντροφοι και φίλοι,

η διαχείριση του fb της ΔΗΜΑΡ Θεσσαλονίκης αποφάσισε να μην δημοσιεύσει ξανά κείμενα, φωτογραφίες ή σχόλια που να στρέφονται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος η κόντρα. Πραγματικά δεν έχει σημασία ποιος την ξεκίνησε και τι έγινε. Η εικόνα Αριστερών που τρώγονται μεταξύ τους στα κανάλια και στα κοινωνικά δίκτυα, μόνο αποστροφή δημιουργεΊ στον κόσμο συνολικά για την Αριστερά. Αυτά που μας χωρίζουν είναι πολύ λιγότερα από αυτά που μας ενώνουν.

Σε 30 μέρες έχουμε εκλογές και η Αριστερά δεν μπορεί να εμφανίζει εικόνα διχόνοιας. Εντάξει, μαλώσαμε, διαφωνήσαμε, στηλιτεύσαμε, κάναμε πλάκα, έγιναν λάθη, πάμε παρακάτω.

Για την δύσκολη αυτή κατάσταση που ζούμε όλοι μας δεν φταίει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΔΗΜΑΡ. Φταίνε οι πολιτικές του πρωην δικομματισμού και μ αυτές πρεπει να αντιπαρατεθούμε.

Ο εχθρός είναι κοινός. Η μάχη πρέπει να δοθεί με όλες τις δυνάμεις. Η Νίκη είναι κοντά!