ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΠΑΣΟΚ ΠΕΣΟΝΤΟΣ, ΠΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΞΥΛΕΥΕΤΑΙ….



 Η είδηση είναι : Παραιτήθηκε σύσσωμη η Διατομεακή Επιτροπή Οργανώσεων Εργασίας του ΠΑΣΟΚ ,απαγγέλλοντας σημαντικές κατηγορίες για τη καταστροφή της παράταξης και της χώρας….

Στην επιστολή τους τα μέλη της Επιτροπής εξηγούν πως αν και οι ίδιοι είχαν ενημερώσει σχετικά με τις πολιτικές πρωτοβουλίες που όφειλε να έχει πάρει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ , το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν υιοθέτησε τίποτα αλλά το μήνα Ιανουάριο, που πραγματοποιήθηκε η 12η Σύνοδος του Εθνικού Συμβουλίου , η μόνη έγνοια α των μελών αφορούσε τις υποψηφιότητες για το προεδρικό αξίωμα και  άλλες  πρωτοκλασσάτες θέσεις. Έπαρση, αλαζονεία, καμία επαφή με την τραγική πραγματικότητα που βιώνει καθημερινά ο λαός, και έκδηλη αγωνία για τις προσωπικές επιδιώξεις =  ήταν τα μόνα χαρακτηριστικά των τοποθετήσεων τους.

Τον Φεβρουάριο , παρά το ότι  η Διατομεακή Επιτροπή  διατυμπάνισε  πως δεν είχαν κανένα δικαίωμα να στήσουν στο εκτελεστικό απόσπασμα τις συλλογικές συμβάσεις, τους μισθούς, και τις συντάξεις, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν υπάκουσε και πάλι .

Μετά από αυτή τη σωρεία καταγγελιών η Επιτροπή δηλώνει :
Από σήμερα συνεχίζουμε τον αγώνα σαν μέλη του ΠΑΣΟΚ, στους δρόμους, στις πλατείες, στους χώρους δουλειάς, στους εργατικούς αγώνες.

Θα αντιμετωπίσουμε την ήττα στην οποία μας οδηγήσατε με την αξιοπρέπεια και τη δύναμη ενός λαού που δεν λύγισε ποτέ. Ο πόλεμος θα συνεχιστεί. Ο λαός δεν αποφάσισε ποτέ να συνθηκολογήσει.
Ξεκαθαρίζουμε με τον πιο απόλυτο τρόπο ότι η απόφασή μας δεν είναι δεμένη στο άρμα κανενός. Παραμένουμε στο ΠΑΣΟΚ , είμαστε κατηγορηματικά απέναντι στις όποιες υποψηφιότητες και στις διασπαστικές κινήσεις που επιχειρούν να λεηλατήσουν το χώρο.

Η χώρα μας δοκιμάζεται υποφέρει και απαιτεί αριστερή προοδευτική διέξοδο στο σημερινό αδιέξοδο. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ είναι ανίκανο να συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση.
Είναι απαίτηση του Λαού μας να ξαναγυρίσουμε στις ρίζες μας να ανασυγκροτήσουμε την παράταξη με τα χαρακτηριστικά της Εθνικής Λαϊκής Ενότητας όπως την προσδιόριζε ιδεολογικά ταξικά οικονομικά και κοινωνικά η ιστορική 2η ολομέλεια της Κεντρικής μας Επιτροπής το 1978….

Αυτά λέει η Διατομεακή Επιτροπή Οργανώσεων Εργασίας του ΠΑΣΟΚ ….Τα συμπεράσματά της – τελευταία και καταϊδρωμένα -  είναι πάντως καλόδεκτα από κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται για ένα μεγάλο  Αντιμνημονιακό μέτωπο ……Αδυνατώ όμως να καταλάβω  την εμμονή τους σε μια σημειολογία με σημαίνον τη λέξη ΠΑΣΟΚ…Δοθέντος ότι το ΠΑΣΟΚ ως σημαίνον είναι τόσο αξιόπιστο και κυριολεκτικό όσο το «Κομμουνιστικό» Κόμμα Κίνας !

Με άλλα λόγια : Κύριοι σύντροφοι, οι ιδεολογικές  τομές ή έστω  οι  αναβιώσεις  του παλαιού ριζοσπαστισμού , θέλουν και ονοματολογικές ανατροπές….Για σκεφτείτε το πράγμα καλύτερα !

ΥΓ. Στη φωτο (ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ) δολοφονημένα φλαμίνγκος....