ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Χρυσώνουν το χάπι της καταστροφής….




Η άνοδος της τιμής του χρυσού και η διεύρυνση της συμμετοχής του «πολύτιμου μετάλλου» σε νομισματικές χρήσεις, βρίσκονται πίσω από την επενδυτική ευφορία και την πάση θυσία προώθηση νέων μεταλλευτικών σχεδίων. Κάποιοι προεξοφλούν το μέλλον, ποντάροντας σε μια σταθερά αυξανόμενη ζήτηση χρυσού, κάποιοι άλλοι κάνουν πως τους  πιστεύουν και με διαρκείς ντιρεκτίβες του είδους «αποφασίζομεν και καταστρέφομεν» επιχειρούν να πλήξουν  βάναυσα τα παραγωγικά, τουριστικά και οικιστικά συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών…

Φυσικά αυτό που  «ξωπετάγεται» από τον δημόσιο λόγο, είναι το καθεστώς του χρυσού μετά από μια πιθανότατη έως σίγουρη επαναρύθμιση  των διεθνών νομισματικών σχέσεων : Γιατί σε αυτή τη περίπτωση η ζήτηση του χρυσού θα επανέλθει στα κανονικά επίπεδα και πολλά μεταλλεία  θα εξωσθούν από την παραγωγή ως αντιοικονομικά. Ο χρυσός θα υποχωρήσει,  όμως πίσω του θα έχει  αφήσει ένα κολασμένο παραγωγικό τοπίο κι ένα περιβάλλον μη επιδεκτικό ανάταξης για δεκαετίες….   



Φυσικά το μέλλον  δεν μετράει για τους διεκπεραιωτές  της γερμανικής αρπακτής εναντίον της χώρας μας :   Έτσι μόλις προχθές, το  μεταλλείο χρυσού του Περάματος της εταιρείας «Χρυσωρυχεία Θράκης» αποτέλεσε  μία από τις έξι επενδύσεις που εντάσσονται στη διαδικασία fast-track, με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων.

Μπροστά σε αυτή τη κατάσταση,  οι τοπικές κοινωνίες δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια, αλλά εντείνουν τον αγώνα τους. Εν όψει,  αφισέτα της ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΒΡΟΥ σχετικά με τη χτεσινή κινητοποίηση στην Αλεξανδρούπολη…..