ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ


Ποιος είναι ο πολιτικός που σε ομιλία του τον Δεκέμβρη του 2010  έκανε αναφορά σε ένα κείμενο  του Μπρεχτ, που περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο υπογράμμιζε την αξία της αλληλεγγύης;

«Τον προηγούμενο μήνα ήρθαν να πάρουν τον Εβραίο γείτονά μου. Δεν φώναξα. Δεν ήμουν Εβραίος. Την προηγούμενη εβδομάδα ήρθαν και πήραν τον κομμουνιστή γείτονά μου. Δεν φώναξα. Δεν ήμουν κομμουνιστής. Εχθές ήρθαν και πήραν τον ομοφυλόφιλο γείτονά μου. Δεν φώναξα γιατί δεν ήμουν ομοφυλόφιλος. Σήμερα ήρθαν να πάρουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε κανένας να φωνάξει.» Με αυτά τα λόγια του Μπρεχτ σήμερα μπορούμε να δούμε την ελληνική πραγματικότητα, γιατί όσοι και αν φωνάζουν πια, δεν ακούγονται. Η Βουλή των Ελλήνων από τις 4 Ιουνίου του 2010 βρίσκεται υπό κατοχή. Έχουν περάσει ένα μνημόνιο, για το οποίο συζητούμε στο ναό της Δημοκρατίας, που είναι αντισυνταγματική συμφωνία, είναι παράνομη ψηφοφορία με λιγότερους από εκατόν ογδόντα Βουλευτές, διότι έτσι παραχωρεί εθνική κυριαρχία……».
Αυτός είναι ο  Πάνος Καμμένος, στον οποίο αναφέρθηκα  στο
http://oikonikipragmatikotita.blogspot.com/2010/12/blog-post_3811.html

και του οποίου όλη η τότε ομιλία βρίσκεται  στο  http://ethnologic.blogspot.com/2010/12/blog-post_23.html

Τώρα πλέον ο Πάνος Καμμένος προχωράει με το νέο κόμμα του,  αποστασιοποιημένος από τη Νέα Δημοκρατία και από τον πρώην ηγέτη του Αντώνη Σαμαρά -  που το έριξε στις αντιαριστερές κορώνες για να εξευμενίσει τα μεγαλοαφεντικά της Τρόϊκα…..

Η «σημειολογία» της πολιτικής παρουσίας του Καμμένου είναι αρκετά  ευρηματική. Και η  επιλογή του Διστόμου  για το εναρκτήριο λάκτισμα της προεκλογικής του καμπάνιας   είναι ιδιαίτερα εύγλωττη ,  σχετικά με την αναλογία  παλιάς  και  τρέχουσας γερμανικής κατοχής….Εντυπωσιακός επίσης είναι ο  χλευασμός  που εξαπολύει ενάντια  στους  ελεεινούς σφογκοκολάριους του καθεστώτος :

“Ανεύθυνους λαικιστές ” σφαγιάσαν  στο Δίστομο οι «Υπεύθυνοι» Ναζιστές…..

Ανθολογώ  από το λόγο του κάποια σημεία , που πρέπει να σκεφθούν σοβαρά όσοι κάνουν πολιτική χωρίς στερεότυπα και με περίσσεια διαλεκτικής στη σκέψη τους :





-        Η συμμετοχή της χώρας στην ζώνη του ευρώ και η μετά-ολυμπιακή ευφορία είχαν οδηγήσει τα περισσότερα πολιτικά κόμματα, τα αρμόδια θεσμικά όργανα αλλά και την πλειοψηφία της κοινωνίας σε ένα πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό εφησυχασμό.
-         

-        Η Χώρα παρ’ ότι στην κατάταξη των 20 πιο ανεπτυγμένων χωρών είχε πάρα πολύ χαμηλή θέση (15η -16η) ως προς το συνολικό χρέος,   επειδή ακριβώς ήταν απροετοίμαστη και αθωράκιστη έπεσε θύμα μίας διεθνούς κερδοσκοπικής συνομωσίας.

 Η Πατρίδα μας είναι αντιμέτωπη με μία καταστροφή εφάμιλλη της Μικρασιατικής και με μία εθνική ταπείνωση ισάξια της Κυπριακής.

-        Όμως κάθε ημέρα που περνάει όλο και περισσότεροι Έλληνες….. …..Αποδέχονται ότι πρέπει να ξεπεράσουν τις διαχωριστικές γραμμές του μεταπολιτευτικού πολιτικού φάσματος. Κινδυνεύει η ίδια η υπόσταση της Πατρίδας μας. Απαιτείται η κοινή προσπάθεια όλων για να αντιμετωπιστεί ο θανάσιμος κίνδυνος.
-         

-        Τακτικοί Πολιτικοί Στόχοι του Κινήματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» είναι ….. Το άνοιγμα και η διαλεύκανση του φακέλου της Ελληνικής Τραγωδίας.           

-   Η μελέτη των φαινομένων της φτώχειας και της ανεργίας σε παγκόσμιο επίπεδο αποδεικνύει ότι εμφανίζονται και αποκτούν μαζικά χαρακτηριστικά σε χώρες όπου εφαρμόζονται ακραίες νέο-φιλελεύθερες οικονομικές πολιτικές.
-         

-        ο νέο-φιλελεύθερος δογματισμός αποτυγχάνει να λύσει τα σύγχρονα προβλήματα.


-        Η ιστορία διδάσκει ότι το Κράτος είναι απαραίτητο για να δημιουργηθεί πολιτισμός. Το Κράτος δεν μπορεί και δεν πρέπει να πάψει να λειτουργεί.

Στέκομαι σε εκείνη τη δήλωση του Καμμένου, για το ότι «απαιτείται η κοινή προσπάθεια όλων για να αντιμετωπιστεί ο θανάσιμος κίνδυνος»……
O tempora, o mores ! Ποιος θα φανταζόταν ότι μια ημέρα των ημερών θα ακούγαμε το αυτονόητο να εκφέρεται άνευ όρων, από τα χείλη του Καμμένου και του Κουφοντίνα……